Gamze Pir Baykur

 Mağusa’da eski araba lastikleri içerisine yaklaşık 230 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde saklayan zanlı Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından  yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Ömer Ali Karakaya hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Erdoğan Karakaya tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Ancak zanlı Erdoğan Karakaya da teminat şartlarını yerine getiremediği gerekçesiyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Tahkikat tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya aleyhine 31 Ağustos tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meseleleri ile ilgili olarak başlattıkları tahkikatın tamamlandığını belirtti. Zanlı Ömer Ali Karakaya’nın benzeri suçtan teminata bağlı olduğundan dolayı 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep eden Özdesoy, epilepsi hastası olan zanlı Erdoğan Karakaya’nın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gönderildiler…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ömer Ali Karakaya’nın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Hacımulla, zanlı Erdoğan Karakaya’nın ise kimlik, pasaort ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 40’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Erdoğan Karakaya’da 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi.