Eniz Orakcıoğlu

Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı) dendi mi akla gelen ilk şeylerden biri rengarenk şekerler, çeşit çeşit çikolatalar, kadayıflar ve tatlılardır. Tatlısız ve şekersiz bir bayram düşünülemez. Hele ki ülkemizin sevilen lezzetlerinden Ekmek Kadayıfı veya Tel Kadayıfı olmadan bir bayram, bayram değildir. Bizde bu doğrultudan yola çıkarak Yeni Bakış olarak okuyucularımıza bu bayram ne kadara hangi tatlıyı alabileceklerini şeker fiyatlarını araştırarak onlarda yardımcı olmayı çalıştık.

Çikolata ve şeker vazgeçilmez

Şeker ve Çikolatanın kilosu minimum 19.50 TL iken 75,50 TL’ye kadar çıkıyor. Artık seçim alıcının damak zevkine ve bütçesine kalmış. Bunun yanında paket şekerler 400 gr veya 600 gr şekerler de Market reyonlarında yerini almış fiyatlar ise değişkenlik gösteriyor.

Tatlı olmazsa olmaz

Ülkemizde bayram dendi mi akla gelen diğer bir şey ise bayram da ziyaretleridir ki, kimse büyüklerinin ellerinden öpmeyi, akrabalarını ziyaret etmeyi böyle günlerde asla boş geçmez. İşte bu günlerde de muhakkak ki olmazsa olmaz ikramlardan bazıları ekmek kadayıfı, tel kadayıfı, güllaç ve baklava gibi tatlılardır. Araştırmamızda hazırlamak için marketten alınan Ekmek kadayıfı fiyatı boyutlara göre değişiklik arz etmekte küçük boy ekmek kadayıfı 6,20 TL, büyük ekmek kadayıfı ise 12,40 TL olarak raflarda yerini aldı. 400 gram tel kadayıfı ise 10 TL’den satışa sunuluyor. Bir diğer kalem ise 400 gram sütlaç ki onunda fiyatı 14,25 TL.

Aile boyu kadayıf 35 TL

Diğer yandan tercihe göre hazırlanmış tatlılar da şimdiden pastanelerden sipariş edilmekte. Baklavanın kilosu 50 TL’den satışa sunulurken, aile boyu Ekmek Kadayıfı ve tel kadayıfı sipariş edecekler için fiyat 35 TL, tek parça ise 6 TL den satılıyor. Bir diğer tatlı çeşidi ise güllaç ki o da 40 TL den pastanelerden temin edilebilir.