Taner Ulutaş

Yarköy ile İskele arasında sürekli olarak patlayan şebekeye su tevziatını yapan su borusu bugün yeniden patladı. Borunun patlaması üreticinin ekinine ve tarlasına büyük hasar verdi.

Su Dairesinin ilgisizliği nedeni ile bir türlü tamiri yapılmayan ve patlayan su borusunun tamiri ise sürekli olarak İskele Belediyesi tarafından yapıldığı için Su Dairesi patlayan su borusu ile ilgilenmiyor.

Çevre Bakanlığına bağlı su dairesinin devreye girmemesi sonrasında bölgenin susuz kalmaması ve üreticinin ürettiği ürünün hasar görmemesi nedeniyle devreye giren İskele Belediyesi yetkililerinin de bu işe birilerinin dur demesi gerektiğini ifade ettiği öne sürülüyor.

su-borusu-7.jpg

Patlayan boru nedeniyle ürünü büyük hasar gören üreticilerin bugün İskele Belediyesinde bir araya geldiği öğrenildi. Ürünü hasar gören bir üretici yaptığı açıklamada, Yarköy ile İskele arasındaki su borusu sürekli olarak patlıyor. Su Dairesi yetkilileri bize borunun yenilenmesi için 150 bin Türk Lirasına ihaleye çıkıldığını ancak bir yetkilinin havalık koyalım daha sonra yenileriz demesi üzerine su borusunun yenilenmesinden vazgeçildiğini söyledi. Sur borusu bu 3 haftalık süre içerisinde 11 defa patladı. Tarlalarımız su altında kaldı. Su borusunu tamir için giren araçlar ise ekinimizi darmadağın etti dedi.

Aynı üretici açıklamasına devamla, bu su borusu herkesin tarlasından geçtiği için bölgede tarlası olan tüm üreticiyi mahvetti. Çevre Bakanından su borusunun tamiri için bu konuda yardım istedik. Ancak bakanın sürekli olarak yurt dışında olmasından veya çok yoğun iş yükü olmasından dolayı bu boru ile ilgilenmemiş olacak ki, biz üreticiler bu çileyi çekmeye devam ediyoruz ifadesinde bulundu