Toparlanıyoruz Hareketi; bu hafta içerisinde yaptığı açıklama ile Kıb-Tek’de son dönemde yapılan istihdamlarla ilgili şüphelere dikkat çekmiş ve söz konusu alımlarla ilgili kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirterek; KIB-TEK’teki hukuksal ve/veya usule uygun olmadığı iddia edilen bu istihdamlara ilişkin gerçeğin açığa çıkması ve eğer herhangi bir hukuksuzluk varsa, bunun ortadan kaldırılması için uğraş vereceğini ifade etmişti.

Toparlanıyoruz Hareketi; bu kapsamda Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na; son dönemde yapılan istihdamlar ve istihdam yöntemi ile ilgili bir bilgi edinme başvurusu sundu.  Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında yapılan bilgi edinme başvurusunda şu bilgiler istendi:
“1) 1 Eylül 2014 tarihinden beridir KIB-TEK’e istihdam edilen kişi sayısı kaçtır?
2) İstihdam edilen bu kişilerin statüsü nedir? (Sözleşmeli, geçici memur, geçici işçi v.s.)
3) 1 Eylül 2014 tarihinden bugüne kadar yapılan istihdamlar için münhal açılmış mıdır?
4) 1 Eylül 2014 tarihinden bugüne kadar istihdam edilen kişiler hangi alanlarda görevlendirilmiştir?
5) 1 Eylül 2014 tarihinden bugüne kadar yapılan istihdamlar için sınav yapılmış mıdır? Eğer sınav yapılmış ise bu sınavda sorulan soruları gösteren bir belge sunabilir misiniz?
6) Eğer bir sınav yapılmış ise sınava katılanların aldıkları dereceleri gösteren bir belge sunabilir misiniz?”
Toparlanıyoruz Hareketi tarafından yapılan açıklamada; bilgi edinme başvurusuna verilecek cevap kapsamında, yasaya uygun olmayan her hangi bir durum söz konusu ise bunun takipçisi olacakları ve süreçle ilgili kamuoyunun da bilgilendirileceği belirtildi.