Hareketten yapılan yazılı açıklamada, en yaygın hastalıklardan olan kanser hastalığı konusunda siyasilerin sorumluluklarını yerine getirmediği, bu sebeple bu sorumlulukların toplumsal dayanışmayı örgütleyen dernekler aracılığı ile sürdürülmeye çalışıldığı savunuldu.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin 1993’ten bu yana hastalara destek verdiği ifade edilen açıklamada, “devlet hastanesinde sağlık personeli bulundurmak, evde bakım desteği vermek ve toplumun bilinçlenmesi” gibi önemli çabaları bulunan Kanser Hastaları Yardım Derneği’ne destek belirtildi ve derneğin savunduğu gibi ülkede kanser konusunda bir devlet politikası oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, hastalığı tedavi etmek kadar hastalığın oluşumunu önlemenin de önemine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

“Bu nedenle ivedilikle kanser konusunda gerekli çalışmaları yapacak önleyici çalışmaları planlayacak bir özel birime ihtiyaç vardır. Bu bağlamda Kanser Hastalarına Yardım Derneği Meclis'e bir dosya sunmuş ve kanserle etkili bir şekilde mücadele edebilmek için, Kanserle Savaş Dairesi oluşturulması yönünde bir öneri sunmuştur.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak, Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin Meclis’e sunduğu Kanser Savaş Dairesi oluşturulması yönündeki önerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyor ve milletvekilleri ile tüm siyasi partileri Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin çağrılarına duyarlı olmaya davet ediyoruz.”