Ceren ERCİH 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Kıbrıs gündemini Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programında değerlendirdi. ‘KKTC’ye sahip çıkma adına yolumuza devam edeceğiz’ diyen Töre, Akıncı’nın 10 yıl önce bir fırsatı kaçırdık şeklindeki ifadelerini eleştirdi. 

“KKTC’DE İŞ GÜVENLİĞİ YETERLİ DEĞİLDİR” 

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle iş haklarını hatırlatan Zorlu Töre, ülkede iş güvenliğinin yeterli olmadığını söyledi. Töre, “KKTC’de iş güvenliği yeterli değildir. İş güvenliği vereceğiz veya işçileri durdurmayacağız diyen bir hükümet var ama bu hükümet maalesef hem iş güvencesi sağlayamıyor hem de işçileri işinden ediyor” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK BÜYÜK KRİZLER OLUŞACAK” 

‘Biz KKTC’ye sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz’ şeklinde konuşan UBP Milletvekili zorlu Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “10 yıl önce fırsatı kaçırdık” şeklindeki sözlerini eleştirdi. Zorlu Töre, sözlerine şöyle devam etti; “ Sayın Mustafa Akıncı’nın 10 yıl önce kaçırılan bir fırsat olduğu şeklindeki bir ifadesi vardı. Yani Annan Planı dönemini tekrar yakalarız şeklinde bir ifadesi vardı. Anavatan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Annan Planı’nın artık yaşamadığını ifade etmiştir. Dolayısıyla bu Annan Planı bizim için yoktur. Sayın Mustafa Akıncı oraya dönmek istiyorsa, çok büyük krizler oluşacaktır diye düşünüyorum.” 

“CİDDİ BİR MUHALEFET YAPARIZ” 

Zorlu Töre, bir yıl boyunca Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı izleyeceklerini, UBP olarak saygılı olacaklarını ancak gerektiği yerde de muhalefet yapacaklarını ifade etti. Töre, sözlerini şöyle tamamladı; “Önümüzdeki bir yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanı’nı izleyeceğiz. Neticede seçim olmuştur ve seçimi kazanmıştır. Kendisine gereken saygıyı UBP olarak yerine getireceğiz. Çünkü biz devleti, KKTC’yi savunuyoruz. O makamlarda kim olursa olsun saygımızı esirgemeden gerekli muhalefeti de yeri geldiğinde elbette yapacağız. Annan Planı’nı getirecek şeklide bir davranış sergilerse çok ciddi bir muhalefet yaparız.