UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de, “Kıbrıs’ta Barış Huzur ve Güvenlik” konusunda yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta mücadele yıllarından örnekler verdi. Bu acı dolu yılların unutulmaması gerektiğini ifade eden Töre, şimdi yeni bir ortaklık kurulması için çalışıldığını ancak Rumların zaten olan bir ortaklığı Kıbrıs Türk halkından çaldığını gasp ettiğini kaydetti.

Rumların bu düşüncesinin değişmediğini belirten Töre, şu anda sürdürülen müzakerelerin Rumların geri dönmesini içerdiğini kaydetti, ancak 42 yıldır adada barış huzur barış ve güvenlik olduğunu vurguladı.

Rum kesiminden müzakereler ve anlaşmaya yönelik açıklamalar üzerinden yorumlar yapan Töre, Rumların Kıbrıslı Türkleri “misafir” gördüğüne, Karpaz ve Güzelyurt’u istediklerine işaret etti.

Töre, Kıbrıs sorununun gülücüklerle çözülemediğini, bunun geçmişte de görüldüğünü, Kıbrıs sorununun; Kıbrıs Türk halkının eşit görüldüğü ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal edildiğini gördükleri zaman çözülebileceğini kaydetti.

Garantörlük sisteminin değiştirilmesi veya askerin Kıbrıs’tan çıkması gibi konuların asla kabul edilemeyeceğini belirten Töre, liderlere müdahalelerin de yanlış olduğunu söyledi.