Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilmeyen siyasi parti başkan ve yetkililerine yönelik Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan ve saat 15:00’te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP),  Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Halkın Partisi (HP) , Sosyal Demokrat Parti (SDP) yetkililerinin yer aldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Teknik Komiteler Sorumlusu Meltem Samani eşlik etti.

TUNALI: “CUMHURBAŞKANI’NA GÜVENİMİZ TAM”

Sosyal Demokrat Parti (SDP)  Genel Başkanı Tözün Tunalı, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 14 Şubat deklarasyonuna bağlı olarak   yürüttüğü müzakerelerde gayet olumlu bir yolda olduğunu ortaya koyduğunu söyledi ve Kıbrıs Türk halkının huzursuz olmaması gereken noktalarda kendilerini aydınlattığını ifade etti. Akıncı’nın yaptığı açıklamaya bağlı olarak Cumhurbaşkanı’na güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Tunalı, artık halka doğruları anlatmak gerektiğini belirtti ve bugün Cumhurbaşkanı’ndan aldıkları bilgileri köy köy gezip halka anlatacaklarını söyledi.

Garantiler ve mal mülk konularındaki sürecin gayet olumlu ilerlediğini belirten Tunalı halkı da Akıncı’ya destek vermeye davet etti.