Sarayönünde saat 19.30’da başlayan mitinge, birçok sivil toplum örgütünün yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Türkiye ve KKTC bayrakları yanında ulu önder Atatürk'ün fotoğraflarıyla süslenen Sarayönü meydanında yer alan mitingde, ilerleyen saatlerde Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de konuşma yapması bekleniyor.

Mitinge bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, devlet üst düzey yetkilileri, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği temsilcileri de katıldı.

1470427106.jpg

TÜRKEŞ KKTC’YE GELDİ

Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Demokrasiye Destek Platformu tarafından Lefkoşa'da düzenlenen Demokrasiye Destek Mitingi’ne katılmak için özel uçakla KKTC’ye geldi.

Saat 19.30 civarında adaya gelen Türkeş, mitingde konuşma yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nde 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de protesto edildi.

Demokrasiye Destek Platformu'nun, Türkiye’deki darbe girişimini kınamak ve Türkiye halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla Lefkoşa'da düzenlediği “Demokrasiye Destek Mitingi”ne Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı ve birlikte halkı selamladı.

Mitinge, toplam 132 örgüt, kurum, kuruluş, üniversite, belediye, siyasi parti, şirket ve dernek destek verdi.

Mitinge, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bakanlar, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Mitinge, Türkiyeli Sanatçı Metin Şentürk de katılarak, destek verdi.

1470427136.jpg

Mitingde "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı; "Demokrasiye sahip çıkıyoruz", "Darbelere hayır, demokrasiye evet" pankartları açıldı.

Türkiye ve KKTC bayrakları yanında ulu önder Atatürk'ün fotoğraflarının da yer aldığı Lefkoşa Sarayönü’nde yer alan miting, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mitingin açılış konuşmasını Platform Sözcüsü Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptı. Kelle, İstiklal Marşı’nı okuyarak başladığı konuşmasında, mitinge katılan herkese teşekkür etti.

Kelle, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'deki demokrasiye destek çıktığını ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadığını belirterek, demokrasi varsa özgürlük, halk iradesi ve hürriyet olduğuna vurgu yaptı.

Kelle, darbe girişimine gerekli cevabı demokrasiye sahip çıkan kahraman Türk halkının verdiğini vurgulayarak, "Seçimle gelenin seçimle gittiğini" vurguladı, "Yaşasın demokrasi, yaşasın birlik beraberlik" dedi.

Türkiye ile el ele halkın refahını artırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kelle, birlik beraberlikle her türlü engelin aşılacağına inanç belirtti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye'ye tam destek olduğunu vurguladı.

1470419055.jpg

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN, BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ VE TÜRKEŞ DE MİTİNG ALANINDA

Demokrasiye Destek Platformu'nun Türkiye’deki darbe girişimini kınamak ve Türkiye halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla Lefkoşa'da düzenlediği Demokrasiye Destek Mitingi’ne Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve özel uçakla adaya gelen Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı.

Özgürgün ve Türkeş’in miting alanında halka hitap etmesi bekleniyor.

1470427138.jpg