İnşaat ve gayrimenkul sektörünü uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde düzenlenen Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul yarışması “Sign of the City Awards (SotCA) 2016”nın “Jüri Özel Ödülü” Milos Park Homes’un oldu. Türkiye’nin devleri arasında yarışarak finale kalan Blue Way Group bünyesindeki Kıbrıs Developments, sektördeki standartları yükselten projesi Milos Park Homes ile Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olarak başarılarını gururla tescilledi.   

Çevreci ve sürdürülebilir vizyona sahip inşaat ve gayrimenkul projelerinin değerlendirildiği Sign of the City Awards Ödül Töreni, 9 Kasım Çarşamba akşamı Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleşti. Bu yıl 3.’sü düzenlenen yarışmada sektörün en iyileri ve gelecek vadeden yaklaşımlar ödüllendirildi. “Emlak Oscarları” olarak nitelenen SotCA’da bu yıl 22 ödül sahibini buldu. Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin yanı sıra kamu ve sivil toplum örgütlerinin de yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 500 kişilik katılım ile gerçekleşen geceye Milos Park Homes da kalabalık bir ekiple katıldı.

Sabancı: “Lüks kavramını demokratikleştirdiniz”

Töreninin açılış konuşmasını yapan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Siz gayrimenkul sektörünün çok değerli oyuncuları, büyük hayaller kurdunuz ve bütün yaşamımızı değiştirdiniz. Önce yaşam için küçük kulübeler hayal ederdik, şimdi sizin sayenizde Mars’ta hayat hayal edebilecek hale geldik. Bence çok önemli başka bir gelişme de lüks kavramını bir avuç varlıklı azınlığın elinden çıkardınız ve demokratikleştirdiniz. Ayrıca sadece konfor ve teknolojik gelişmeler değil, bunların içine sanat da koydunuz. Hayalleri gerçek yapmak, daha yaşanır mekânlar oluşturmak için hep birlikte siz çalışmaya, biz ödül vermeye devam edeceğiz” dedi.

img_5715.jpg

Jüri Özel Ödülü, Jüri Eşbaşkanı Suha Özkan tarafından takdim edildi.

SotCA 2016’ya “En İyi Konut”, “En İyi Pazarlama Kampanyası” ve “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” kategorilerinde başvuru yapan Kıbrıs Developments, Milos Park Homes projesinde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, çevre ve doğal yaşamın sürdürülebilirliğine, sanatın ve sanatçıların desteklenmesine ve engellilere uluslararası standartlar sağlanmasına verdikleri önem sebebi ile Jüri Özel Ödülü’nü almaya layık görüldü.

Heyecan dolu anların yaşandığı ödül töreninde Milos Park Homes Proje Tasarımı ve Pazarlama Bölümü Direktörü Harper Özbirim, “Jüri Özel Ödülü”nü SIGN of the City 2016 Jüri Eşbaşkanı ve Dünya Mimarlık Topluluğu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın elinden aldı.

lk1_7089.jpg

Özbirim: “Büyük bir heyecan ve gururla adaya dönüyoruz”

Kıbrıs Developments adına ödülü alan Özbirim, yarışmaya Kuzey Kıbrıs’tan başvurabilmelerine imkan sağlayan Hürriyet Grubu’na ve kendilerini ödüle layık gören SotCA jürisine gönülden teşekkürlerini sunarak bu ödülün daha da büyük projelere adım atmak üzere kendilerini yüreklendirdiğini vurguladı.

Sign of the City Awards 2016’nın ödül töreni ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Milos Park Homes Proje Tasarımı ve Pazarlama Bölümü Direktörü Harper Özbirim, Türkiye’nin dev firmaları ve dev projeleri ile yarışarak “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülmenin ne kadar gurur verici olduğunu paylaştı ve şunları dile getirdi: “Kuzey Kıbrıs’tan katılan bir firma olarak gerek jüri üyelerinin gerekse geceye katılan sektör temsilcilerinin Milos’a gösterdikleri ilgiden, Milos ile ilgili övgü dolu sözlerinden ve projeyi takdirle karşılamalarından son derece memnunuz. Jüri üyelerinin bu ödülün bize yeni kapılar açacağını söylemeleri bizi hem çok mutlu etti, hem de çok heyecanlandırdı. Ödül töreni vesilesi ile Türkiye’deki sektör temsilcileri ile çok iyi diyaloglar kurma fırsatı yakaladık. Çıtamızı daha da yükselttik. Büyük bir heyecan ve gururla adaya dönüyoruz” dedi.

Milos Park Homes ayrıca, MediaCat dergisi tarafından hayata geçirilen ve yılın en etkili ve yaratıcı pazarlama iletişimi projelerinin ödüllendirildiği 11. Felis Ödülleri’nde 3 kategoride finale kaldı. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ödül töreninde Türkiye’nin önde gelen firma ve projeleri ile finale kalan Milos Park Homes, 16dört16 projesi ile “İnovatif Yaklaşım” ve “Yeni Ürün / Hizmet Lansmanı” kategorilerinde “Emlak & Dekorasyon & Yapı Malzemeleri” alanında 2.’lik elde etmeyi başardı. İstanbul’da gerçekleşen her iki ödül töreninde de ülkemizi başarıyla temsil eden Kıbrıs Developments, başarılarını tescillemeye 9 kategoride ödüle aday olduğu yine Kasım ayında ülkemizde gerçekleşecek PropertyNC Awards 2016 yarışması ile devam edecek.

lk2_1832.jpg