UBP Lefkoşa İlçe Kadın Kollar Başkanı Nükte Olgun tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, gün dolayısıyla  Atatürk Büstü ve Zübeyde Hanımın Büstüne çelenk koyan UBP Kadın kolları heyeti,  Lefkoşa Açık Pazarı ve CAS çalışanlarını da ziyaret etti.

UBP Lefkoşa İlçe Kadın Kollar Başkanı Nükte Olgun Atatürk Anıtı ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, “Dünya Kadınlar Gününde” her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk’ün önünde saygı duruşunda bulunarak çelenk koyduklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“Asılında bugün Atamıza biraz da şikâyet için geldik. Çünkü Atatürk’ün kadınlarımız için yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Atatürk kadınlarımızın en rahat bir şekilde, özgürce ve mutluluk içerisinde yaşamaları için her şeyi yapmıştır. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Fakat bugün görüyoruz ki kadınlarımız çok istismar edilmektedir. Biz kadınlar bu ülkenin geleceğiyiz. Biz kadınlar her şeyi yapabilecek kapasitede insanlarınız. Yalnız Kadınlar gününde değil, her zaman kendimizi ifade etmemiz gerekmektedir. Kadınlarla erkekler eşittir. Bunu unutmamak gerekir. Kadınlar Günü tüm kadınlarımızın kutlu olsun”  ifadelerini kullandı.

UBP Kadın Kolları daha sonra Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın büstünü de ziyaret ederek çelenk koyduktan sonra, Lefkoşa Açık Pazarı ziyaret etti ve buradaki kadınların Kadınlar Gününü kutlayarak çiçek takdim etti.

UBP Kadın kolları daha sonra CAS çalışanlarını ziyaret etti. Nükte Olgun, CAS çalışanlarına yaptıkları ziyarette; “CAS çalışanlarının her zaman yanındayız. Onlara elimizden gelen destekleri vereceğiz. CAS çalışanı kadınlarımızın da bu vesile ile Kadınlar Gününü kutluyoruz” dedi.