Bertuğ Topal

TÜZÜĞE UYGUN YAPILMADI

UBP Tüzüğü’ne göre bir milletvekilini partiye katılımı için bağlı bulundukları İlçe Yönetim Kurulu’nun görüşleri ve tavsiyesinin alınması gerekiyor. UBP içerisinde ortada böyle bir tavsiye kararının olmaması nedeniyle partiye katılımların tüzüğe aykırı olduğu konuşuluyor.

CİDDİ RAHATSIZLIK VAR

DP-UG’den ayrılan Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı’nın Ulusal Birlik Partisi’ne katılımının Genel Yönetim Kurul toplantısında tartışmalı bir şekilde onaylanması partinin birçok üst düzey yetkilisinin tepkisine neden oldu.  Bazı PM üyeleri partiden istifa etti.

ÇAVUŞOĞLU AVCIDAN ÖZÜR DİLEDİ

İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, transferden rahatsızlık duyanların başında geliyor. Çavuşoğlu: Turgay Avcı’ya zamanında transfer oldu diye hakaret ettim. Bugün görüyorum ki KKTC siyaseti bu anlamda dirayetini kaybetmiş. UBP zafiyet gösteriyor. Avcı’dan özür diliyorum.

“DP İLE ARAMIZI AÇACAK”

UBP içerisinde bir grup ise üç milletvekilinin DP’den UBP’ye katılımlarının partiye hiçbir fayda getirmeyeceğini aksine iki partinin arasını açacağı görüşünde Bazı UBP’liler ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu hareketin zamansız olduğunu belirtiyor.