Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) hafta sonu yapılacak kurultayda genel başkan ile parti meclis adaylarının oy pusulasındaki sıralaması kurayla belirlendi

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 7 adayın yarışacağı genel başkanlık seçimi için hazırlanan oy pusulasında ilk sırada Hüseyin Özgürgün, 2’ni sırada Ahmet Oğuz Ceyda, 3’üncü sırada Ersin Tatar, 4’üncü sırada Zorlu Töre, 5’inci sırada Ünal Üstel, 6’ncı sırada Hamza Ersan Saner ve 7’nci sırada Nazım Çavuşoğlu yer alacak.

Genel başkanlık için 7 adayın yarışacağı kurultayda, parti meclisi için 10’u Kadın Kolları, 10’u da Gençlik Kolları olmak üzere toplam 70 üyelik için 140 aday yarışacak.

UBP Olağan Kurultayı, 31 Ekim-1 Kasım tarihleri olmak üzere 2 günde yapılıyor. 10 bin üyenin oy kullanması beklenen kurultayın ilk günü konuşmalar yapılacak, ikinci gün ise oy kullanılacak.

1 Kasım’da yapılacak oylamada kullanılacak oyun salt çoğunluğunu elde eden aday genel başkan olacak. Hiçbir adayın salt çoğunluğu elde etmemesi durumunda, bir sonraki hafta en çok oy alan 2 adayın yarışacağı ikinci tur seçim yapılack. Salt çoğunluğun aranmayacağı ikinci turda en çok oy alan aday başkanlığa getirilecek.