Çiğdem Aydın

Tepebaşı köyünde önceki gün meydana gelen ve 27 yaşındaki Tahir Cesurer’i av tüfeği ile vurup ağır yaralanmasına neden olan Ulaş Türe dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Ulaş mehkemeye getirilirken ve götürülürken oldukça üzgün görünüyordu.

Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlı hakkında soruşturma başlatıldığı, ağır yaralanarak Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılan Tahir Cesurer’in ise Türkiye’de hastaneye sevk edildiği açıklandı.

Polis, Tepebaşı’nda meydana gelen olayda zanlı Türe’nin 104 miligram alkol tesiri altında saat 06.00 sıralarında Mezarlık Yolu olarak bilinen yerde av tüfeği ile bir el havaya ateş ettikten sonra Arif Kimyalar ve Tahir Cesurer’in içinde bulunduğu GL 660 plakalı araca iki el ateş ettiğini söyledi. 

7 tane görgü tanığı ismi verdi…

Polis, ateş sonucu Tahir Cesurer’in sağ gözünden ciddi şekilde yaralandığını belirtti. Tahir Cesurer’in tedavi amacıyla Türkiye’ye gönderildiğini ifade eden polis, olayın zanlı ile Cesurer ve Kimyalar arasında Ocean Bar isimli mekânda olaydan bir gün önce çıkan tartışmanın neden olduğunu söyledi. Polis, zanlının gönüllü ifade verip Kalkanlı’da Ocean Bar isimli mekânda Arif Kimyalar ve Tahir Cesurer ile aralarında geçenlere tanık olduğunu iddia ettiği 7 kişiden bahsettiğini dile getirdi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme hakkında  “Katle Teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, “Yaralama Kastıyla Ateşli Silah Bulundurma”, “Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarrufu ve Taşıma”, “Sarhoşluk” ve “Meskun Mahalde Ateş Açma” suçlarıyla soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.