Ziyarette, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, daire müdürleri, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ile rektör yardımcıları da hazır bulundu.

Ziyarette Bakan Uluçay’a DAÜ’yü tanıtıcı sunum yapıldı.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ziyaret sırasında yaptığı açıklamada,  DAÜ’nün ülkenin ve yükseköğretimin gözbebeği kurumlarından biri olduğunu kaydetti.

Uluçay, Bakanlık olarak üniversitelerle farklı projelerde işbirlikleri yaptıklarını belirterek, kamu yararına üniversitelerin bilgi birikim ve tecrübelerinden faydalanmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bakan Uluçay, DAÜ ile Kaleburnu köyüne ilişkin ortak proje yürüttüklerini kaydederek bugünkü ziyarette yeni bir işbirliği projesinin gündeme geleceğini söyledi.

Uluçay, söz konusu projenin Bakanlık birimlerinin geliştirilerek topluma verilen hizmetin kalitesinin artırılmasına yönelik olduğunu belirterek, projenin netleştikten sonra açıklanacağını söyledi.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, bir devlet üniversitesi olarak bakanlıklarla işbirliği içinde olmayı arzuladıklarını kaydetti.

Osam, son günlerde 3 bakanlıkla işbirliği projesi imzaladıklarını kaydederek, yeni bir projenin daha İçişleri Bakanlığı ile gündeme geldiğini belirtti.