Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu  Hemşirelik Bölümü “Uluslararası Hemşireler Günü” kapsamında konferans gerçekleştirdi. 12 Mayıs 2016 Perşembe günü, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 14:00’te gerçekleştirilen söz konusu etkinlik Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2016 yılı için belirlediği “Hemşireler: Değişim İçin Bir Güç - Sağlık Sistemlerinin Dayanıklılığının Arttırılması” teması doğrultusunda düzenlendi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. R. Selma Görgülü, Uluslararası Hemşireler Birliği hakkında bilgi verdi. Hemşirelerin sağlık sistemlerinin iyileştirilmesinde değişim için önemli bir güç olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Görgülü, konferansın teması hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık alanında nitelikli insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Prof. Dr. Görgülü, DAÜ Hemşirelik Bölümü olarak alanında uzman, donanımlı, değişen toplum ihtiyaçlarına cevap verebilen hemşireler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç etkinliğe katılan herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak sağlık hizmetinin dünyanın her yerinde tarih boyunca sunulan en özel hizmetlerin başında geldiğine vurgu yaptı. Hemşirelerin sağlık alanında önemli bir yapı taşı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Malkoç Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında geniş bilgiler verdi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, gerçekleştirdiği konuşmasında geleceğin hemşirelerine seslenerek tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarının uluslararası hemşireler gününü kutladı. DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren sürekli değişim ve gelişim içerisinde olduğunu bildiren Prof. Dr. Osam mühendislik eğitimi ağırlıklı olarak kurulan üniversitenin bugün Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi güçlü bir fakülteye sahip olduğunu vurguladı.  Prof. Dr. Osam, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulunarak herkese sağlıklı günler diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Besti Üstün “İletişimde Güçlenme: Bugün Günlerden Ben” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Prof. Dr. Osam etkinliğe göstermiş olduğu desteklerden dolayı Prof. Dr. Üstün’e teşekkkür plaketi, Prof. Dr. Malkoç ise çiçek takdiminde bulundu.

Öğrenci Araştırmaları ile devam eden konferansta 28 – 29 Nisan  2016 tarihleri arasında  Eskişehir/ Türkiye’de düzenlenen 15. “Uluslararası Katılımlı” Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’ne katılan DAÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sunumları yer gerçekleştirildi. Bu kapsamda danışmanlığı Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Sezgin tarafından yürütülen, Fatma Tokpınar, Günay Çorba ve Gizem Sezgin’in “Hemşirelik Öğrencilerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Becerileri ve E-Öğrenmeye Yönelik Tutumları” ve danışmanlığını DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ tarafından yürütülen İrem Özgüder, Zişan Pekri ve Sevcan Çim’in “Hemşirelik Öğrencilerinin İnternette Bilişsel Durumlarının Duygusal Zeka ve Akademik Başarı İle İlişkisinin İncelenmesi”, Emine Temizkan ve Burcu Çaplı’nın “Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sosyal Ağları Kullanım Amaçları, Sosyal Ağların Eğitsel Bağlamda Kullanılması ve Eğitimlerine Entegre Edilmesine Yönelik Görüşlerin Belirlenmesi” ile Melisa Toksöz, İjlal Yeşilağaç ve Hüner Akdağ’ın “ Hemşirelik Öğrencilerinin Yenilikçiliğe (İnovasyona) Yönelik Tutumları ve Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi” konularında sunumlar gerçekleştirildi. Söz konusu kongre, sunumların ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.  

dsc_5425.jpg

dsc_5455.jpg

dsc_5457.jpg

img_5151.jpg