Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun Başbakanlık Spor Dairesi katkılarıyla gerçekleştirdiği “1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nun ikinci etabı başladı.

Lefkoşa'da Girne Kapısı önünde yer alan turun startını Meclis Başkanı Sibel Siber verdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, startı vermesinin ardından basına yaptığı açıklamada, bisiklet turunun büyük ve başarılı bir organizasyon olduğuna işaret ederek, bu organizasyonun izolasyonlara rağmen yapılmasının, insanın isteyince başarılabileceğini gösterdiğini vurguladı.

Siber, ülkede zengin bir insan kaynağı bulunduğunu, bu yüzden motivasyonu kaybetmeden işbirliği ve dayanışma içinde birçok başarıya imza atabileceklerini belirtti.

Organizasyonun turizm, spor ve bisiklet sporu adına önemli olduğuna değinen Siber, ambargoların da dayanışma ve ekip ruhu ile aşılabileceğine, inançla, motivasyonla izolasyonların yenilebileceğine vurgu yaptı.

1455963351.jpg

“ÜLKEDE OLUMSUZLUKLARA DEĞİL BAŞARI ÖYKÜLERİNE İHTİYAÇ VAR”

Ülkede olumsuzluklara değil başarı öykülerine ihtiyaçları olduğunu, gelecek nesillere başarı öyküleri bırakmaları gerektiğini ifade eden Siber, gelecek için çalışmalarının ve inanmalarının önemine işaret etti.

Siber, bisikletin hem spor hem de ulaşım amaçlı kullanılabileceğini, bu konuda daha çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, Meclis Ormanı’na bisiklet yolu yaptıklarını ama geliştirilmesi ve herkese hitap etmesi için çalışmaların süreceğini söyledi.

Bisiklet turunun bugünkü etabında, Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa istikametlerinde 175 kilometrelik parkur geçilecek.

1455963341.jpg