Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’nın en işlek bölgesi olan Sakarya bölgesi’nde market çalıştıran hayvan sever bir çifte bugüne kadar çıkarılmayan engel kalmadı. Sokakta buldukları ve hamile olan başı boş köpeği acıyarak beslemeye başlayan ve bu köpeğin doğurduğu 4 yavruyu 4 aydan beri besleyen çift kendilerine çıkarılan zorluklar nedeni ile isyan etti.

Diyalog’a Ocak ayından bugüne kadar yaşadıklarını anlatan Hatice Yavaş, geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde eşi ile birlikte , yolda hamile olan sahipsiz bir köpek gördüklerini ve soğuk havada acıdıkları bu köpeği beslemeye başladıklarını söyledi. Köpeğin 4 tane yavru doğurduğunu belirten Yavaş, Gazimağusa Belediye’si ne köpekleri barınağa almaları için başvurduklarını ancak belediyenin kendilerine barınağın 25 Mart 2015 tarihinde biteceğini söylediğini ve o tarihe kadar köpeklere bakmalarını istediğini belirtti. 

Barınağın 25 Mart tarihinde tamamlanamadığını belirten Yavaş, son olarak önümüzdeki Pazartesi veya Çarşamba günü köpeklerin barınağa alınabileceğinin kendilerine aktarıldığını söyledi.
Her adımda zorluk

Belediye’nin kendilerine sadece 1 hafta daha köpeklere bakmasını, akabinde köpeklerin barınağa alınacağını söylediğini belirten Yavaş, önceki gün gördükleri manzara karşısında şok olduklarını ifade etti. 

Marketlerinin yan tarafında bulunan bölgede köpeklere geçici olarak bakmak için bir yer oluşturduklarını söyleyen Yavaş, bu kez bina sahibinin köpekleri alandan çıkarıp telle çevirdiğini ve kaldırımı işgal ettiğini söyledi. Sadece 1 hafta dayanamayıp bu çirkin olayın gerçekleştirildiğini belirten Yavaş, kaldırımın da işgal altında olduğunu söyleyerek, belediyeden bu telleri kaldırmasını istedi. Yavaş ayrıca kaldırımın çöp yığını haline de getirildiğini söyledi.

Öte yandan Belediye yetkilileri dün markete gelerek 3 tane yavru köpeği barınağa götürdü.  Bİr nebzede olsa rahatladıklarını belirten Yavaş, ancak kaldırımın işgal altında olduğuna bir kez daha dikkat çekerek belediyeyi göreve çağırdı.