Suna Erden

Kuzey Kıbrıs’a Ağustos ayı içesinde üç farklı tarihte ülkeye 800 gram eroin türü uyuşturucu madde getiren son olarak 394 gram uyuşturucu maddeyi iç çamaşırı arasında ülkeye sokmaya çalışırken Ercan Havalimanı’nda yakalanan Olcay Yarar hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık oybirliği ile hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, sanık hakkında verdiği kararda uyuşturucu maddelerin toplum üzerindeki kötü etkilerine ve son zamanlarda uyuşturucu suçlarındaki artışa dikkati çekti. 

BİR DEĞİL DEFALARCA GETİRDİ 

Narkotik ve Kaçakçlığı Önleme Ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerinde 9 Ağustos 2014 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan Olcay Yarar’ın üzerinde yaptığı aramada iç çamaşırının içerisinde 394 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirmişti. Sanık Olcay Yarar polise verdiği ifadede Ağustos ayı içerisinde iki kez daha aynı yöntemle eroin türü uyuşturucuyu ülkeye soktuğunu itiraf etmiş ve suç ortağı olan Erkan Yeşilyayla’nın ismini vermişti. Ülkeye iç çamaşırında getirilen eroin ile ilgili Erkan Yeşilyayla da tutuklanırken, evinde yapılan aramada 11 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirilmişti. 

PARA KAZANMAK İÇİN UYUŞTURUCU SATIYORDU 

Aynı suçtan tutuklanan sanıklardan Olcay Yarar’ın davası dün karara bağlandı. Sanık hakkında oy birliği ile verilen kararı okuyan Yargıç Esendağlı,sanığın işlediği suçun ciddiyetine vurgu yaparak son zamanlarda uyuşturucu madde bağlantılı suçlarda artış olduğunu dile getirdi. Yargıç, sanığın Ercan Havalimanı’nda suçüstü yakalandığını belirterek, yapılan polis soruşturması sonucu sanığın daha önce de ülkeye uyuşturucu getirdiğinin tespit edildiğini, yakalanmadığını ve son olarak aynı suçu işlerken tutuklandığını ifade etti. Yargıç,sanığın uyuşturucu madde satarak gelir elde etmeye çalıştığını, ifadesinde para kazanmak için bu suçu işlediğini söylediğini vurgulayarak, bu şekilde maddi kazanç sağlamanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.Bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini kaydeden Esendağlı,sanığın yargılandığı uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından 5 yıl süre ile hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.