Merit Hotel’de yapılacak olan poker yarışması için önceki gün ülkeye giriş yapan İngiliz uyruklu 2 kardeş Ercan Havalimanı’nda uyuşturucu madde ve uyuşturucu öğütmek için kullanılan kraşer ile suçüstü yakalandı. Polis Jack Philip Salter ve Louis Long Salter aleyhine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak zanlıları dün teminat talebiyle mahkemeye çıkardı.

Devrim DEMİR

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlıların yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak,  zanlı Jack Philip Salter’in 10 bin TL, Louis Long Salter’in 2 bin TL nakdi teminat ödeyerek ileride yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına emir verdi.
Teminat parasını ödeyemeyen zanlıların imdadına ise poker oynamak için geldikleri Merit Otel yetişti. Teminatları yatırılan zanlılar, ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Jack Philip Salter ve Louis Long Salter’in 1 Eylül tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alındıklarını anlattı.

Cemal Ramiz giriş yapmak isteyen zanlıların detektör köpeğin tepkisi vermesi sonucu üzerlerinde ve bavullarında arama gerçekleştirdiklerini söyledi. Jack Philip Salter’in üzerinde yapılan aramada 4 gram, Louis Long Salter’in üzerinde yapılan aramada ise yarım gram Hint keneviri ele geçirdiklerini belirten Ramiz, Long Salter’in bavulunda uyuşturucu öğütmek için kullanılan 2 adet kraşer tespit ettiklerini kaydetti.


Alınan 2 günlük tutukluluk süresinde zanlıların gönüllü ifade vererek aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul ettiklerini söyleyerek, zanlıların KKTC’de turist olarak bulunduklarını ifade etti. Ramiz, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.