Evrim Kamalı

Yeni kent-Gönyeli’de, 20 Temmuz Sokak üzerinde meydana gelen trafik kazasında methaldar araç sürücüsü Mehmet Ali Ulçay’ın süpeli hareketleri nedeni ile  üzerinde polis tarafından yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine zanlı tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Zanlı aramaya direndi

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam  huzurda bulunan zanlı Mehmet Ali Ulçay’ın 16 Ocak tarihinde saat 17.00 sıralarında Yeniken-Gönyeli’de, 20 Temmuz Sokak üzerinde meydana gelen trafik kazasına methaldar olduğunu ve süpeli hareketleri nedeni ile üst araması yapmak istendiğini ancak zanlının direndiğini belirtti. Karam, makul güç kullanılarak zanlı üzerinde yapılan aramada giydiği montun iç cebinde üç ayrı pakette 3 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi.

Tahkikat başlatıldı

Polis mesele ile ilgili olarak bir tahkikat başlatıldığını alınan emarenin tahlile gönderikldiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek soruşturma masatlı zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar  huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste kalmasına emir verdi.