KUM TORBALI ÖNLEM: Gönyeli’de önceki hafta sağanak yağışlardan olumsuz etkilenen vatandaşlar, olası ikinci bir su baskınına karşı kendince önlem aldı. Akkent Sokak’ta önceki hafta evlerini su basan vatandaşlar, dün evlerinin önüne kum torbaları yığdı

BUGÜN “DON” VAR: Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlke Buran, KKTC’de bu sabah özellikle iç kesimlerde, yer yer don olayının yaşanacağını kaydetti. 23-29 Aralık tarihlerinde şiddetli yağış beklenmediğini belirten Buran, bu tarihlerde en yüksek hava sıcaklığının 18-20 derece dolaylarında seyredeceğini söyledi

KKTC genelinde önceki hafta etkili olan sağanak yağışa hazırlıksız yakalanarak evlerini su basan Gönyelililer, ikinci bir su baskınına karşı önlemini aldı.
Gönyeli’de Akkent Sokak’ta önceki hafta su baskınından nasibini alan vatandaşlar, evlerinin önüne kum torbaları yığdı.

Bölgede sağanak yağışlardan oluşan yapay çamur göleti ise hala kurumadı.

Kabus gibiydi

Gönyeli’de Akkent Sokak’ta önceki hafta etkili olan sağanak yağış, hayatı felç etmişti. Bölgede faaliyet gösteren Özdoğuş Ticaret” isimli iş yerini ve bazı evleri su basmıştı.

Su basan ev ve işyerlerinde eşyaların hemen hepsi tamamen ıslanarak kullanılmaz hale gelmişti. Sokaklar ise çamur deryasına dönüşmüştü.

Baskınların gerçekleştiği ev ve iş yerlerinde yağmur suları, belediyelerin vidanjörleri ile boşaltılmış arda kalan çamur birikintileri ise gerek belediye işçileri gerekse özel temizlik şirketleri tarafından temizlenmişti.

Felaketin izleri silinene kadar, evlerini su basan vatandaşlar, ailesinin ve yakınlarının evinde misafir olmak zorunda kalmıştı.

Meteoroloji “don” uyarısında bulundu

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlke Buran, KKTC’de bu sabah özellikle iç kesimlerde, yer yer don olayının yaşanacağını kaydetti.

Havadis’e konuşan Raif İlke Buran, havanın bugün az bulutlu, 24-25-26 Aralık günlerinde ise zamanla parçalı bulutlu olacağını ifade etti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlke Buran’dan alınan bilgiye göre, 27 Aralık’ta hava parçalı bulutlu, 28 ve 29 Aralık’ta ise parçalı çok bulutlu olacak.

KKTC’de 23-29 Aralık tarihlerinde  en yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde 18 - 20 derece dolaylarında seyredecek.

KKTC’de önceki hafta etkili olan sağanak yağışa hazırlıksız yakalanarak evlerini su basan Gönyelililer, ikinci bir su baskınına karşı önlemini aldı. Su baskınından nasibini alan vatandaşlar, evlerinin önüne kum torbaları yığdı

 

Su basan ev ve işyerlerinde eşyaların hemen hepsi tamamen ıslanarak kullanılmaz hale gelmişti. Sokaklar ise çamur deryasına dönüşmüştü

 

Baskınların gerçekleştiği ev ve iş yerlerinde yağmur suları, belediyelerin vidanjörleri ile boşaltılmış arda kalan çamur birikintileri ise gerek belediye işçileri gerekse özel temizlik şirketleri tarafından temizlenmişti