Veteriner Dairesi’nin, Avrupa Birliği (AB) desteği ile hayata geçirdiği “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesi kapsamında hayvan yetiştiricileriyle görüşmeler başlatıldı.

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Kıbrıs Türk Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ve beraberindeki üreticilerle bir araya geldi.

Daireden verilen bilgiye göre, Veteriner Dairesi’nde gerçekleştirilen toplantıda hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında izlenecek adımlar hakkında üreticilere bilgi veren Ramadan Gökşan, ön hazırlıkların tamamlanmasının akabinde gönüllü çiftçiler ve halk sağlığını önemseyen üreticiler ile kontrollerin başlayacağını ve ilerleyen aşamalarda KKTC genelinde kapsamın genişletileceğini kaydetti.

Toplantıda hazır bulunan Proje Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas, proje uygulamasının üreticilere ek maliyet olmayacağını tam aksine uzun vadede hayvancıların kazanç sağlayacağı uygulamalarda, kendilerinden katkı koyma noktasında gönüllü olmalarının beklendiğini belirtti.

GÖKŞAN: “HAYVAN SAĞLIĞI, GIDA GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI İÇİN”

Gökşan, projenin hazırlık aşamasında da kendilerine her türlü geri dönüşü yaparak gelişime katkı koyan Kıbrıs Türk Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etti.

Toplantıda bulunan üreticilerin diğer tüm üreticilere de örnek olacağına duyduğu inancı dile getiren Daire Müdürü Gökşan,  diğer üretici birliklerini ve hayvan yetiştiricilerini de çalışmalara katkı koymaya davet etti.

YEŞİLADA: “PROJENİN KABULLENİLMESİ İÇİN GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Kendilerine bilgi aktarılmasından ve görüşmelerin karşılıklı fikir alışverişi temelinde sürmesinden son derece memnun olduklarını ifade eden Kıbrıs Türk Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ise, projenin öneminin tüm vatandaşlar arasında bilinçli bir şekilde kabul edilmesi için gereken desteği vereceklerini belirtti.