Evrim Kamalı

Lektoşa Sanayi bölgesinde kazalı olan araçlarını erken bitirmediği gerekçesi ile Kaportacı Şaban İpek'i döven zanlılar Mehmet ve Abdulgani Albayrak kardeşler tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Samet Öztürk olayla ilgili bulguları aktardı. Öztürk huzurda bulunan zanlılar Mehmet ve Abdulgani Albayrak kardeşlerin 10 Mart tarihinde kazalı araçlarını sigorta aracılığı ile götürmüş oldukları kaportacı Şaban İpek'in araçlarını günü birlik tamir etmediği gerekçesi ile olay çıkarıp İpek'in boğazını sıkarak el ve ayakları ile vurduklarını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri koşulu le tutuksuz yargılanmasına emir verdi.