Turizm Bakanlığı, özel ilgi turizmi kapsamında, yerli halkın yanı sıra, turistlerin de kesintisiz yürüyebilmelerine olanak sağlanabilmesi amacıyla yeni doğa yürüyüş yolları oluşturuyor.

Bakanlık, Koruçam’dan – Zaferburnu’na (Cape to Cape) kadar toplam 257 km uzunluğunda 18 yürüyüş yolundan oluşan güzergâhtaki mevcut yürüyüş yolunun eksikliklerinin giderilmesi ve turizmin hizmetine sunulabilmesi amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile protokol imzaladı.

Turizm Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, imzalanan protokol ile ilgili yetki Bakanlar Kurulu’nun 18/11/2015 tarihinde almış olduğu Ö.(K-1) 666-2015 sayılı karar ile onaylandı.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, mevcut yürüyüş yollarının eksikliklerinin giderilmesi ve yeni parkurların turizme kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyerek, söz konusu parkurlar hakkında bilgi verdi.

Sucuoğlu, 18 yürüyüş parkurunun Koruçam, Lapta, Karaman (Karmi), St. Hilarion, Bellapais, Buffavento, Alevkaya, Antiphonitis, Tatlısu, Mersinlik, Kantara, Yedikonuk, Esenköy, Sipahi, Elaousa, Dipkarpaz, Apfendrika ve Zafer Burnu’ndan oluştuğunu ifade etti.

İmzalanan protokol uyarınca; parkurların bakım onarımı, işaretleme, isim taşı ve tabelaların yapımı ile ilgili montaj işlerinin tümünün 80 takvim gününde tamamlanmasını öngördüklerini  söyleyen Sucuoğlu, doğa yürüyüşlerinin özel ilgi turizminin önemli bir parçası olduğuna işaret ederek, Bakanlık olarak yaklaşık 7 yıldır ülkedeki doğa yürüyüşlerinin gelişimi amacıyla yürüyüş parkurları için katkılar yapıldığını ve bu katkıların ileriki dönemde de devam edeceğini kaydetti.