En akıllı lüks sedan" olarak lanse edilen Mercedes-Benz'in yeni nesil E-Serisi, Kombos Otomotiv showroomlarında yerini aldı. Eş zamanlı olarak, lanse edilen Mecedes-Benz parfümleri de Memduh Erdal mağazalarında ve yetkili satış noktalarında Mercedes-Benz tutkunları ile buluşturuluyor.

Resmi Tanıtım Lansmanı 9 Nisan Günü gerçekleştirilecek olan E-Serisi tanıtımı, Prestige Brands Corporation tarafından Memduh Erdal mağazalar zinciri ve diğer yetkili satış noktalarında eş zamanlı lanse edilecek olan Mercedes-Benz Parfüm tanıtımı da Kombos Otomotiv Lefkoşa Showroomda gerçekleştirilecek.

Mercedes'in en gözde modeli olan E Serisi, tamamen yeni görünümü ve etkileyici teknolojik altyapısı ile 2016 yılına damga vurmaya hazır.

Markanın güncel tasarım diline yaklaşan model; geniş ve dik ızgara tasarımına, kaslı ve uzun görünen bir profile ve eskisine göre biraz daha uzun görünen aşağıya doğru eğimli arka bagaj kapağına sahip. Dingil açıklığı 6 cm artan Yeni E Serisi, toplamda selefine kıyasla 4.3 santimetre daha uzun.

Modelde tamamen yenilenen iç ve dış tasarıma ilavaten, en büyük değişim yeni 2.0 litrelik dizel motorun yer alması. 1950 cc motor hacmi ile 195 Hp güç üreten model, E220 d olarak isimlendirilmiş. Tüm modellerde 9G-Tronic otomatik şanzıman sunulacak.

Yeni Mercedes E Serisinde bir dizi dikkat çeken teknoloji de yer alıyor. Yeni E Serisi satışa sunulduğu bazı ülkelerde tamamen sürücüsüz olarak uzaktan kumandayla park etme ve garajdan çıkma özelliğini sunuyor olacak.

screen-shot-2016-01-04-at-20.11.42.jpg

E-Class ayrıca görüş açısı dışında kalan araçlarla sürüç ve hareket bilgisi paylaşmaya olanak tanıyan V2V (araçtan-araca) ve V2X (araçtan-her şeye) iletişim teknolojisine sahip olacak. Bu teknoloji aracın yolu üzerindeki potansiyel tehlikeleri önceden fark etmesini sağlayacak. 

Drive Pilot sistemine de sahip olacak olan Yeni E Serisi, bu sayede 210 km/s hızına kadar hızlanma, fren ve direksiyon hareketlerini sürücü yardımı olmadan yapabilecek ve uzun yolculuklarda sürücünün minimum efor ile seyahat etmesine olanak tanıyacak.

Yeni E-Serisi AIR BODY CONTROL sistemini de müşterilere sunuyor. Bu sistem sayesinde süspansiyonlar üzerinde oynama yapılabiliyor.

Akıcı bir yan çizgiye sahip olan E Serisi'nin hava sürtünme katsayısıysa 0.23 olarak açıklanıyor.

Farlar ve aydınlatma sistemleri konusunda Avrupalı üreticiler büyük bir savaş içinde. Mercedes’in bu savaşta bir adım öne geçmek için yeni far sistemini E Serisi’yle birlikte tanıtıyor. Farlarda yeni tepe noktası bölgesel aydınlatma yapabilen Matrix LED sistemleri ve bu sistemlerde de çözünürlük çok önemli, yani ne kadar çok LED’iniz varsa o kadar hassas aydınlatma yapabiliyorsunuz. Mercedes’in Multibeam LED olarak adlandırdığı sistemde her bir farda 84 tane bağımsız LED sunuluyor. Buna tabii ki sinyal ve gündüz farları gibi ek aydınlatma elemanları için için kullanılan LED’ler de dahil ama rakam yine de etkileyici.

01-mercedes-benz-vehicles-new-e-class-2016-1180x686.jpg