Ceren Özbil

MALİYET HESAPLANIYOR: Akıncılar’a yapılacak yeni yol için proje çalışmaları tamamlandı. Yeni yolun kaynak bloke talebinin hazırlanması i için yapım maliyeti hesaplanıyor. Maliyetin belirlenmesinin dosya ihaleye çıkılması için Merkezi İhale Komisyonu’na iletilecek

Yıllardır köylerine ulaşmak için askeri barikatlardan geçmek zorunda kalan Akıncılar köylülerinin dört gözle beklediği yeni yolun proje çalışmaları tamamlandı. Yeni yolun bloke talebine hazır hale getirilmesi için yapım maliyetinin hesaplaması yapılıyor.  Bloke talebinin hazırlanmasının ardından ise gerekli ihaleye dosyası hazırlanarak bu dosya Merkezi İhale Komisyonu’na gönderilerek yol için ihaleye çıkılacak. 
Akıncılar-Lefkoşa yol projesinin yaşam bulması ile köy halkının Lefkoşa’ya ulaşım süresi yarı yarıya azalacak. Bu projeyle 43 kilometre olan Akıncılar-Lefkoşa yolunu 23 kilometreye düşürmesi hedefleniyor.

Barbaros: Hala bekliyoruz
Akıncılar Belediyesi Başkanı Hasan Barbaros, yolun yapı ile ilgili hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ve bu durumunda köylüyü umutsuzluğa sürüklediğini anlattı. Barbaros, kendilerine verilen tek bilginin projenin tamamlanmış olduğu yönünde olduğunu ve maliyet keşfi yapılıp yapılmadığını bilmediklerini açıkladı.

“Köylü hem mutlu hem endişeli”
Projenin 2013 yılında Bakanlar Kurulu’ndan geçen bir proje olup çoktan tamamlanmış olması gerektiğini belirten Barbaros bu nedenle köy halkının bu gelişmeye sevinemediğini belirtti. Barbaros, sürecin çok zaman aldığını ve bu nedenle köy halkının yine çalışmaların yarım kalmasından endişe ettiğini anlattı.

Erduran: Proje bitti, hesaplama yapılıyor
Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Akıncılar’a yapılacak yeni yol için proje çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda hesaplamalara geçildiğini açıkladı. Şu anda bloke talebi üzerinde çalışıldığını kaydeden Erduran, “Şu anda proje bedeli hesaplanıyor. Bu hesaplamanın tamamlanmasının ardından ihaleye ihale aşamasına geçilecektir. Gerekli ihale dosyası hazırlanıp ardından parasal bedel ile Merkezi İhale Komisyonu’na gönderilecek ve ihaleye çıkılacaktır” şeklinde konuştu.