Haberal Kıbrıslı'ya açıklama yapan Mahmutpaşa Katlı Otopark sahipleri Tayfun Aydoğan ve Ali Borovalı, bölgedeki tüm otoparklara oranla fiyatlarının çok düşük olmasına rağmen vatandaşların pahalı zannederek otoparka ilgi göstermediğini belirtti.
 
Ömer Kadiroğlu
 
Lefkoşa Surlariçi bölgesinde yol kenarına park eden araçlar bir yandan trafikte büyük bir sıkışıklık yaratırken, park sorununu ortadan kaldırmak için Cumhurbaşkanlığı yakınlarında inşa edilen Kuzey Kıbrıs’ın ilk çok katlı otoparkı Mahmutpaşa Katlı Otopark araç sürücüleri tarafından tercih edilmiyor.   

 

Mahmutpaşa Katlı Otopark sahiplerinden Tayfun Aydoğan ve Ali Borova Haberal Kıbrıslı’ya yaptıkları açıklamalarda, bölgede bulunan diğer otoparklara oranla fiyatlarının çok daha düşük olduğunu ifade ederek, araç sürücülerinin araçlarını güvenli bir ortamda park etmek yerine yol kenarlarına trafiği engelleyecek, araçları zarar görecek, park cezası alacak şekilde park ettiğini söyledi.    
 
“İki yıldır hizmet veriyoruz”
 
Mahmutpaşa Katlı Otopark Direktörlerinden Tayfun Aydoğan Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı açıklamalarda, otoparkın yapıldığı alanı Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) yap-işlet-devret modeliyle başkentin Surlariçi bölgesindeki otopark sorununa büyük ölçüde çare olmak için aldıklarını ve otoparkı inşa ederek hayata geçirdiklerini ifade etti. Aydoğan söz konusu katlı otoparkın 5 yıl önce inşa edilmeye başlandığını ve iki yıl kadar önce hizmete girdiğini kaydetti.
 
“Gerekli tüm güvenlik önlemleri alındı”
 
Binanın özelliklerinden bahseden Aydoğan, 14 bin metre karelik alana sahip otoprakın iki kat yeraltında, iki kat yer üstünde ve bir de çatı katı olmak üzere toplamda 5 katlı bir yapı olduğunu ifade etti.  Mevcut otopark bünyesinde 9 adet ofis, 8 de dükkân bulunduğunu da ekleyen Aydoğan, söz konusu dükkânlara yoğun talep olmamasını, insanların Surlariçi bölgesini tekin bir yer olarak görmemesine bağladı. Aydoğan “Burada gerekli tüm önlemler alındı. Bina içerisinde mevcut güvenlik görevlisi ve güvenlik kameraları bulunuyor” diyerek alınan güvenlik tedbirlerine dikkat çekti. 
 
“Toplam masraf 5 milyon dolar”
 
Öte yandan otopark içerisinde oto yıkama ve bay-bayan ve engelli tuvaletleri bulunduğunu belirten Aydoğan, faal olan iki de asansör bulunduğunun altını çizdi. Kaza mahkemesine giden yol üzerindeki otoparka ait kısımda ise kiralanmak üzere tasarlanmış dükkânlar ve üst katta ise yine kiralanmak üzere tasarlanmış ofisler olduğunu belirtti. Bölgede inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü sırada zarar gören evlerin de restore edildiğini ve toplam masrafın 5 milyon dolar olduğunu ifade eden Aydoğan, asansörler hariç tüm malzemenin KKTC’den temin edildiğinin ve harcanan paranın yüzde 95’inin KKTC piyasasına bırakıldığının altını çizdi. 
 
“Amaç Surlariçi trafiğini rahatlatmaktır”
 
Bölgede bulunan diğer otoparklara oranla fiyatlarının çok düşük ve güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğunu kaydeden Aydoğan, basına yansıyan bazı haberlerin, insanların Mahmutpaşa Katlı Otopark’ın çok pahalı bir yer olduğunu düşünmesini sağladığını kaydetti. Aydoğan, aylık anlaşmalarda bu fiyatlarının daha da düşebileceğine ve buradaki amaçlarının Surlariçi bölgesindeki trafiğin rahatlatılmasını sağlamak olduğuna vurgu yaptı.
 
2 saati 5 TL, aylık 120 TL

 

Öte yandan Aydoğan’ın, Mahmut Paşa Katlı Otopark’ın dışarıdan bakıldığında çok lüks bir mekân olarak görüldüğü ve bu nedenle de vatandaşlar tarafından pahalı bir yer olarak düşünüldüğü için tercih edilmediğini belirtmesi üzerine, bizler de bu fiyatları öğrenmek istedik. Otoparkta günlük kullanımlar yanında aylık anlaşmalar da yapılabileceğini belirten Aydoğan’ın verdiği bilgiye göre günlük kullanımlarda iki saate kadar 5 TL ve devamında ise saat başı 1 TL olarak ücretlendiriliyor. Aylık anlaşmalarda ise sınırsız girip çıkılmak üzere 120 TL.