Haluk Doğandor

Yakalandığı şeker hastalığının etkisiyle sağlık durumu iyice bozulan Filiz Sekizyüz’ün Star Kıbrıs aracılığıyla çağrı yaptığı devlet duyarsız kalmadı ve talihsiz kadının yardımına koştu 

Yıllardır şeker hastalığı ile mücadele eden ancak son zamanlarda sağlık durumu gittikçe ağırlaşan Filiz Sekizyüz’ün durumu karşısında endişeye kapılan komşuları Star Kıbrıs’a ihbarda bulundu. Hastaneye kaldırılmayı istemeyen ve bu konuda yapılan girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine Star Kıbrıs ekibi Filiz Sekizyüz’ün evine gitti. 

KOMŞULARI STAR KIBRIS’A ULAŞTI 

Her gün insülin iğnesi alma durumunda kalan ve şeker hastalığı sebebiyle durumu ağırlaşan Filiz Sekizyüz, yıllardır yatağa bağımlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Komşularının yardımıyla hayatta kalmaya çalışan Filiz Sekizyüz’ün en büyük yardımcısı komşuları. Komşusu Hüseyin beyin girişimiyle konu Star Kıbrıs’a aktarıldı. Bir diğer komşusu Kadriye Hanım ise eski bir hemşire. Filiz Hanımın yemeklerini yapan ve günlük ihtiyaçlarının karşılanması konusunda özveriyle hareket eden Kadriye Hanım komşusunun durumundan endişe duyuyor ve derhal tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılmasını istiyor. Şeker hastalığı yüzünden sağ ayak parmakları kesilen Filiz Hanımın sol ayağı da aynı tehlike ile karşı karşıya. Yatağa bağımlılığı ve aldığı kilolar sebebiyle sırtı yara olan Filiz hanımın derhal tedaviye alınması gerektiğinden, Star Kıbrıs ekibi olarak durumu Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’ya bildirdik. 

YETKİLİLER YALNIZ BIRAKMADI 

Müsteşar Kemal Deniz Dana ile yapılan telefon görüşmesinin ardından talihsiz kadının yaşadığı drama duyarsız kalamayan Kemal Deniz Dana Alsancak’ta kadının kaldığı eve geldi. Dana, sadece eve gelmekle kalmayıp konuyu ilettiği Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu’nun da olay yerine gelmesini sağladı. Konu hakkında daha önce de bilgisi olan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser de bölge sınırları içinde yaşayan vatandaşını yalnız bırakmamak ve belediye olarak yardımcı olmak adına eve geldi. 

DANA: “SAHİPSİZ DEĞİL, GEREKEN YAPILACAK” 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, talihsiz Filiz Sekizyüz’ün maruz kaldığı durumun çok üzücü olduğunu ancak Sağlık Bakanlığı adıyla kendilerinin, belediye olarak Başkan Ataser’in ve hastane başhekimi olarak Salih Beyoğlu’nun dolayısıyla devletin burada olduğunu, Filiz Sekizyüz’ün sahipsiz olmadığını belirtti ve gerekenin yapılacağını söyledi. Başhekimin çağrısıyla gelen 112 acil ambulansın Filiz Hanımı alarak hastaneye götürdüğünü burada ilk tedavisinin yapılarak kontrol altına alınacağını ifade etti. 

ATASER: “GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA HAZIRIZ” 

Star Kıbrıs’a konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, şunları söyledi; Biz sorunun başından sonuna kadar haberdardık, bu konuda çözüm aradık ve çaba gösterdik. Filiz Hanımın hastanede yapılacak tedavisinin ardından tekrar eve geldiğinde verilecek destek konusunda gerekli adımları atmaya hazırız, tedavi sonrası tıbbi ihtiyaçlarının sağlanması konusunda da elimizden geleni yapacağız. 

BEYOĞLU: “NE GEREKİYORSA YAPILACAK” 

Olaya hassasiyet gösteren ve talihsiz kadının evine kadar gelen Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu da, “Akçiçek Hastanesi olarak Filiz Hanımın tedavisi sırasında ne gerekiyorsa yapılacak” diye konuştu.