Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.

Yıldırım, saat 11:45’teki ziyaretinde, Şehitlikteki anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu, şehitlik özel defteri imzaladı ve dua etti. Yıldırım, daha sonra şehitliği gezerek kabirlere çiçek bıraktı.

Yıldırım’a, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’la İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile üst düzey yetkililer eşlik etti.

TC Başbakanı Yıldırım, Şehitlik Özel Defterine şunları yazdı:

“Aziz  Şehitlerimiz,

Kahraman Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi uğruna canlarınızı düşünmeden feda ederek mukaddes şehadet mertebesine eriştiniz.

Yüce Türk Ulusu’nun şanlı tarihindeki müstesna yerinizi aldınız. Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuşarak barış, güven ve istikrar içinde yaşaması için gösterdiğiniz büyük fedakarlık her zaman minnet ve şükranla hatırlanacaktır. Bu duygularla Büyük Türk Ulusu’nun burada yatan kahraman evlatlarını ve onlara tek yürek olarak omuz omuza çarpışmış Kıbrıs Türk Mücahitleri bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Ruhlarınız şad olsun.”

1464775550.jpg

1464775554.jpg