YKP Yürütme Kurulu asgari ücret için yeni belirlenen rakamın açlık sınırının altında olduğunu kaydetti.

YKP Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, DPÖ’nün kriterleri ile asgari ücretin yüzde 40’tan fazlasının  gıda için harcanması gereken rakam olduğunu belirtti.

Açıklamada, DPÖ’nün kriterlerine dayanan rakamlarla yapılan analizlerin bu sene de tespit edilen asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu gösterdiği ifade edildi.

YKP açıklamasında, asgari ücretin belirlenme kriterlerinin yeniden, acilen düzenlenmesi ve DPÖ’nün de 1992'den beri açıklamadığı geçim endeksi rakamının hemen kamuoyu ile paylaşılması talep edildi.

En kısa sürede, asgari ücretin insanca, adil bir rakam olarak belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeninden toplantıya çağrılması ve sendikaların itirazları göz önüne alınarak asgari ücretin yeniden belirlenmesi gerektiği savunulan açıklamada, bunun yanında asgari ücret ödemesinin 40 saatlik haftalık çalışma saati dikkate alınarak yapılması, çalışma saatlerinin artırılmasına izin verilmemesi ve denetimlerin ilgili bakanlık tarafından yapılması çağrısında bulunuldu.