YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ve heyetinin, British University of Nicosia’yı (BUN) ziyaret ederek Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok’la görüştüğü ve üniversiteyle ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Görüşmeye YÖDAK Üyeleri Prof. Dr. Olgun Çiçek, Prof.Dr. Mehmet Hasgüler ve Genel Sekreter Derviş Refiker de katıldı.

BUN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, görüşmede Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok, YÖDAK yetkililerini üniversitede misafir etmekten büyük memnuniyet duydukları, YÖDAK’ın üniversitelerin sadece eğitim programlarını değil tüm gelişmeleri ve sorunlarını yakından takip etmelerinin kendilerini çok memnun ettiğini ve YÖDAK’ın kurum olarak manevi desteğini hissetmenin de çok önemli olduğunu kaydetti.

1447323757.jpg

“DİKMEN’DEKİ KAMPÜS İNŞAATINA YAKINDA BAŞLANIYOR”

Üniversitedeki gelişmeler ve BUN’un Dikmen’deki ana kampüs konusunun ele alındığı görüşmede, ayrıca ana kampüsün yer alacağı arazi de ziyaret edildi.

BUN Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’la birlikte Dikmen’de ana kampusün inşa edileceği araziye giderek yerinde bilgi verdi ve yaklaşık 200 dönümlük arazi üzerinde kurulacak üniversiteye artık birkaç adım kalındığını, önümüzdeki birkaç haftada bürokratik işlemlerin tamamlanmasına müteakip görkemli bir temel atma töreniyle British University of Nicosia Dikmen Ana Kampüsü’nün inşaatına başlanacağını ve gelecek yıl Eylül ayında da artık ana kampusun faaliyete geçeceğini söyledi.

Özok, Dikmen Ana Kampüsü’nün BUN adına yakışır bir konsept olarak çok farklı ve özgün bir proje olduğunu, uzun süredir bu projeyi hayata geçirmek için gerekli tüm işlemleri tamamladıklarını, geriye kalan birkaç bürokratik prosedürün de önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını kaydetti.

1447323756.jpg