Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) organize ettiği, DAÜSEN ve bağımsız akademisyenlerin desteklediği “Yükseköğrenimde Global Eğilimler ve Kıbrıs” temalı uluslararası konferans bugün başladı.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, Ledra Palace Hotel’de yer alacak konferans yarın tamamlanacak. Konferansta, Avrupa, Güney Amerika, Türkiye ve Kıbrıs’tan 30 akademisyen makale sunacak. Konferansta sunulacak makaleler ve tartışmalar; “federal Kıbrıs’ta öğretmen eğitimi, akademik etik, yüksek öğrenimde nitelik ve üniversitelerin toplumsal işlevi, küreselleşme ve federal Kıbrıs'ta yüksek öğrenim, yüksek öğrenimde sendikalaşma” başlığı altında yürütülecek.

Konferansın ilk gününde KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Konferansın başkanı akademisyen Mehmet Hasgüler ve AB Kıbrıs Ofisi Temsilcisi Andreas Kettis birer açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk bölümünde “Akademik Etik” temasında sunumlar gerçekleştirildi. Prof. Dr. Osman İnci, Prof. Dr. İsmail Doğan ve Yard. Doç. Dr. Ömür Yılmaz'ın makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr. Şefika Mertkan yaptı.

Konferansın ikinci bölümünde “Federal Kıbrıs'ta Öğretmen Eğitimi” başlıklı makaleler sunuldu. Prof. Dr. Lynn Davies, Yard. Doç. Dr. Münevver Özgür Özersay, Yard. Doç. Dr. Stavroula Philippou ve Akademisyen Çelen Dimililer'in makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Dr. Burçak Özoğlu yaptı.

Konferansın ilk gününün son bölümünde “Üniversitelerin Toplumsal İşlevi ve Yükseköğrenimde Nitelik” başlığında sunumlar gerçekleştirildi.

Prof. Dr Ali Baykal, Prof. Dr. Alicia Cabeduzo ve Akademisyen Rhain Webbin makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü  Dr. Constandina Charalambus yaptı.

Konferans yarın 3 başlıkta yapılan sunumlarla ve çalıştayla devam edecek.

Konferansın ikinci gününün ilk oturumu “Federal Kıbrıs'ta Yüksek Öğrenim ve Küreselleşme” ve “Akademik Etik” başlıklarında gerçekleştirilecek. Dr. Nicos Anastasiou, Akademsiyen Despo Georgiou, Akademisyen Adamantini Peratikou, Yard. Doç. Dr. Miranda Christou, Alessandro Arienzo ve Dr. Claudio Franchi'nin makale sunacağı oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr Ali Sıdkı Ağazade yapacak.

Konferansın ikinci oturumu “Yükseköğrenimde Sendikalaşma” başlığında gerçekleşecek. Akademisyen Aslı Odman, Dr. Hakan Arslan, Dr. Gregoris İoannou, Akademisyen Sophia Stavrou ve Prof. Dr. Tarık Timur'un makale sunacağı oturumun moderatörlüğünü Yard. Doç. Dr. Mustafa Rıza yapacak.

Konferansın son oturumu “Federal Kıbrıs'ta Öğretmen Eğitimi” ve “Üniversitelerin Toplumsal İşlevi ve Yükseköğrenimde Nitelik” başlıklarında gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Doç. Dr. Charis Psaltis, Dr. Danyal Öztaş, Yard. Doç. Dr. Naciye Kunt, Yard. Doç. Dr. Mehmet Kunt, Akademisyen  Buşra Nur Özer Musaoğlu, Prof. Dr. Alessandro Arienzo ve Dr. Claudio Franchi'nin makale sunacağı oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Andreas Demetriou yapacak.

Konferans KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş'in kapanış konuşması ve konferans sonuçlarının açıklanması ile son bulacak. Ardından Fulbrigt Merkezinde 17.00-19.00 saatleri arasında “Barış Eğitimi” çalıştayı gerçekleştirilecek.