Mert Özde

İstanbul’da 100 bin nüfuslu Bahçelievler,  Zafer Mahallesini 15 yıldan beri başarıyla yöneten Muhtar Yunus Türk, Kuzey Kıbrıs’taki çevre sorunlarını çözmenin zor olmadığını söyledi.

Diyalog muhabiri ile görüşmesinde “İstenirse destek veririz” diyen Muhtar Türk, çevre kirliliğinin giderilmesi, yol ve park sorunlarının çözümlenmesi halinde Kuzey Kıbrıs’ın cennetten bir köşe olacağını belirtti.

İstanbul'un en kalabalık mahallesi olan Zafer Mahallesi muhtarı Yunus Türk, KKTC’de yerel yönetimleri değerlendirdi.

Erbakan Vakfı’nın Lefkoşa TMK Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde “Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu”na katılmak üzere ülkemize gelen ve aynı zamanda Erbakan Vakfı Bahçelievler İlçe Başkanı olan Yunus Türk, ziyareti sırasındaki gözlemlerini Diyalog’la paylaştı.

100 bin nüfusuyla bir mahalleden çok adeta küçük bir kenti 17 yıldır başarıyla yöneten Türk, başarısının sırrının vizyon olduğunu söyledi.

En büyük sorunlarından biri olan çöp problemini aştıklarını belirten Türk, elektrik tellerini yer altına almaya başladıklarını adım adım bölgelerini daha çağdaş bir görünüme kavuşturduklarını ifade etti.

“KKTC’deki sorunlar kolaylıkla aşılabilir”

Kuzey Kıbrıs’ta az bir nüfusa rağmen şehirlerin yıllardır önemli sıkıntılarla boğuştuğunun görüldüğünü söyleyen Türk, bu sorunların kolaylıkla aşabilecek sorunlar olduğunu belirtti. 

Türk, Kuzey Kıbrıs’ta yerel yönetimde çözülemeyen sorunların vizyon eksikliği ve vasıfsızlıktan kaynaklandığını savundu.

Deneyimli Muhtar, Türkiye’de her hangi bir belediye başkanının ülkemizdeki sorunları rahatlıkla yönetebileceğini de savundu.

Maddi kaynak eksikliğinin bir bahane olamayacağını belirten Türk, gelişmiş çok sayıda otelleri bulunan bir Turizm ülkesinde yerel yöneticilerinin ortaya vizyon koymaları halinde destek görebileceğini söyledi.  

Muhtarın projeleri hazır…

Muhtar Türk, Kuzey Kıbrıs’ta görev yapmanız durumunda ilk önce hangi projelerinizi hayata geçirirdini yönündeki soruya ise, "Beni Kıbrıs'a reis seçseler, önce sanayiyi geliştiririm. Sanayi olmayan yerde fakirlik olur.  Buranın nüfusu az. Türkiye'den nüfus getiririm ama Karadeniz'den getiririm. Karadeniz’in insanları çalışkandır. Buradaki trafiği düzeltirim. Bu trafikte benim kafam karıştı. Temizlik işini de iyi bir el atardım" şeklinde cevap verdi.