TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bayar mesajında, “94’üncü yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler gününü Türk Ulusu’nun kopmaz parçası, Yavruvatan Kıbrıs olarak sevinç, gurur ve güvenle kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mesajında Kurtuluş Savaşı’yla ilgili bilgi veren Bayar, “30 Ağustos Zaferi, dünya savaş tarihinin önemli olayıdır. En zor şartlarda, yokluklar içinde nice kahramanlıklarla kazanılmış büyük bir zaferdir. Türk Ulusu’nun direnişi ve kurtuluşudur” dedi.

Bugün çok güçlü ve çağdaş olanaklara sahip Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç ve dış kaynaklı her türlü tehlikeyi bertaraf edecek güç, yetenek ve kararlılığa sahip olduğuna vurgu yapan Bayar şöyle devam etti:

“Tanrı’ya çok şükür ki Yavruvatan Kıbrıs’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gölgesi ve koruması altında egemen Devletimize sahip özgürlük ve barış içinde yaşayabiliyoruz. KKTC vardır ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Kopmaz bir parçası olarak onur duyduğumuz Yüce Türk Ulusu’nun ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve TSK gününü gönülden kutlar, vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve şükranla anarız.

Ulu Tanrı, Yüce Türk Ulusu’nun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerini her daim, her yerde muzaffer eylesin.”

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

KKTC Emekli Subaylar Derneği, Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajda, “Türk Milleti’nin bağımsızlık ve onur timsali, Türkiye Cumhuriyeti için her şeyin tümden ve varoluş için temel başlangıç sayılabilen, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman Türk Askerleri ile tüm şehitleri saygıyla anarız” denildi.

UBP GENEL SEKRETERİ OĞUZ:” TÜRK ULUSUNUN ZAFERİNİ ANAVATAN TÜRKİYE İLE BİRLİKTE AYNI COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Türk Ulusu’nun 30 Ağustos zaferini,  ana vatan Türkiye ile birlikte aynı coşku ve heyecanla kendi özgür, egemen ve bağımsız devletinde kutlamanın huzur ve mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

UBP Genel Sekreteri Oğuz 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda,  “Bu anlamlı gün dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal savaşının tüm kahramanlarını, dünden bugüne destan yaratan tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

Oğuz, UBP olarak bağımsızlıktan ödün vermeden, ekonomisi güçlü, yarınlara umutla bakan, aydınlık ve müreffeh bir KKTC’nin, hep en öncelikli hedefleri olacağını kaydetti.

Oğuz mesajında şunları kaydetti:

“30 Ağustos Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırdığı gündür.

İşgal altındaki vatan topraklarının düşmandan tamamen temizlendiği ve Türk Ulusunun istiklal savaşını hak ettiği büyük zaferle sonlandırdığı 30 Ağustos, Türk milleti için özel bir anlam ve öneme sahiptir.

Yarım asır sonra, varlığı ve bekası hedefinde benzer mücadele veren, Türk Ulusunun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkı, ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığı ilhamla ve güçle, bağımsızlığına ve özgürlüğüne ulaşmış, egemen devlet sahibi olmuştur.

Bu anlamlı gün dolayısıyla, Gazi Mustafa kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, dünden bugüne destan yaratan tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

DP, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KAPSAMINDA MESAJ YAYIMLADI

Demokrat Parti (DP) 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

DP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, DP mesajda, 30 Ağustos’un tarih sayfalarına gömülmek istenen Türk Ulusu’nun yeniden ayağa kalkarak, özgürlüğü ve bağımsızlığı karakter edinmiş bir milletin, boyunduruk altına alınamayacağını dünyaya haykırdığı gün olduğunu ifade etti.

Mesajda şunlar ifade edildi:

“30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan bu destanda Türk Milleti, olağanüstü koşullarda, tüm dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesi vererek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, Türk ulusunun şan ve şeref dolu tarihinin en önemli kilometre taşlarından birini oluşturmuştur.

Türk Ulusunun bir ferdi olan ve Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık, özgürlük ve aydınlık dolu yolunda yürüyen Kıbrıs Türk halkı olarak 94 yıl önce 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan bu destanın sevincini, onurunu ve coşkusunu bugün de yüreğimizde hissediyor, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

BAŞBAKAN HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN’ÜN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI…

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüce Türk Milletinin en gurur verici günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünün Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliği içerisinde onur ve coşkuyla kutlandığını bildirdi.

Özgürgün yayımladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve komutasındaki kahraman Türk Ordusu’nun uzun yıllar boyunca verdiği zorlu mücadeleler sonucunda Türk ulusunun zafere ulaştığını, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumayı başardığını, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını kaydetti.

Ülke tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos 1922 tarihiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşman devletlerce paylaşılan vatan topraklarının işgal altından çıktığına işaret eden Özgürgün, bu tarihten sonra Türk milleti için aydınlık günler doğduğunu ifade etti.

Özgürgün, 30 Ağustos zaferinin, bütün dünyaya, Türk Milleti’nin kanını son damlasına kadar akıtmadan yurdunu asla bırakmayacağının kesin kanıtı olduğunu vurgulayarak, “Geçmişte olduğu gibi bugün de bazı durumları fırsatçılıkla Anavatan Türkiye’deki huzur ve istikrarı bozmaya yönelik bir takım girişimler içerisinde olanlar bilmelidirler ki; geçmişten çıkarılacak çok fazla dersler vardır. İstikrar içinde kararlılıkla kalkınıp gelişmekte olan bu güçlü devleti sarsmak asla mümkün olmayacak, ülkeyi bölmeye yönelik çabalar asla başarıya ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Bugünlere ulaşana kadar geçen süreçte büyük bedeller ödeyen Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Atatürk’ün rehberlik ettiği yolda emin adımlarla ilerlemeyi sürdürmüş, çağdaş ve demokratik devlet yapısını daima koruyarak bugünün güçlü, refah seviyesi yüksek, her alanda dünya devletleri ile rekabet edebilen örnek bir devlet ve ülke olmayı başarmıştır.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle, gazileri saygıyla anarım. Bu Adada varoluş ve bağımsızlık mücadelesini Anavatanından aldığı ilhamla başarıyla veren Kıbrıs Türk halkı olarak, kopmaz parçası olduğumuz yüce Türk Ulusunun bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutlarım.”

EVREN: “TÜRKİYE HALKININ BAĞIMSIZLIK SAVAŞI BAŞARIYLA SONUÇLANDI”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yüce Türk milletiyle birlikte destan yazan bir mücadele sonrası tarihe altın harflerle yazılan Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünün gururla kutlandığını bildirdi.

Evren yayımladığı 30 Ağustos mesajında, 30 Ağustos 1922’de, Türkiye halkının bağımsızlık savaşının başarıyla sonuçlandığını ve böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını kaydetti.

Evren, Başkomutan Atatürk’ün güçlü iradesi ve kararlılığının, Türk Ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığının zaferi tarihe altın harflerle yazdırdığının altını çizdi.

Evren mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli mensuplarının bu özel gününü kutlar; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi bir kez daha sunar, canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anarım.”

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ 

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği  Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, mesajında, bu günün, Yüce Atatürk’ün önderliğinde büyük zaferle sonuçlandığı tarihi bir gün olduğuna işaret ederek, zaferlerle kazanılan böylesine anlamlı bir günü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Bu zaferin, Türk halkının  bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumayı başararak, Türk milleti için yepyeni ufuklar ve aydınlık günler getirdiğini anlatan Çavuş Kelle, şunları ifade etti:

“30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle 94. Yılı kutladığımız bugün,  Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunar, canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitleri rahmet, gazileri saygı ve minnetle anarız. Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu anlamlı gününü kutlarız.”

BAF TÜRK BİRLİĞİ

Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen de mesajında, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün önderliğinde Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan bu destanda, yüce Türk Milletinin, bağımsızlık mücadelesiyle Kurtuluş savaşını kazanarak Türkiye Cumhuriyetini  kurduğunu anımsattı. Dökmen şunları kaydetti:

“Ulu Önder Atatürk’ün yolunda yürüyen Kıbrıs Türk Halkı olarak zaferle sonuçlanan bu destanın onurunu ve sevincini  yüreğimizde hissediyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi  saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sevgi,saygı ve minnetlerimi sunarım.”

KAMU-SEN

Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan da, gün dolayısıyla yayımladığı mesajda, şunları ifade etti:

“Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle.”

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör ise 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Zafer Bayramı’nın önemine işaret ederek, bu zaferi kazanan orduya ve millete şükranlarını sunan, şehitleri rahmetle anarken gazilere ve ordunun tüm mensuplarına aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileyen Direktör, şunları kaydetti:

“Değerli arkadaşlar geçmişteki düşmanlarla bugünkü düşmanlar ve her dönem oynanmak istenen oyunlar aynıdır.Bu oyunlara gelmemek için tüm kurum ve kuruluşları toplumumuz ve milletimiz adına kendi aralarındaki sürtüşmeleri bırakıp birlik be beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz.”

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, mesajında, “Milli Kurtuluş savaşımızı, tarihte eşi görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zafer Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Ömürlü şöyle devam etti:

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları Vatan yapan ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün Türk Milletinin 30 Ağustos zafer bayramını kutluyoruz.”

KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, 30 Ağustos dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsüne bağlılıkla, daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini veren Türkiye’de demokrasiyi kökleştirmek için atılacak her adım, 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da kazanılan büyük zaferle atıldığına değinen Savaşan “Büyük Zafer'in beraberinde getirdiği sonuçlar içinde en önemlisi, Türk Ulusu’na egemenliği kazandırması olmuştur. Bu da yüzyıllarca, kişi otoritesinin, sınır tanımayan hırsları doğrultusunda uygulanan yanlış politikaların getirdiği felaketli sonuçlardan uğranılan zararlardan, ulusun, egemenliğini eline alarak kurtulması ve esenliğe ulaşması sonucunu doğurmuştur” dedi.