Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs sabahı hayatını kaybeden Zeki Alasya, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

18 Nisan 1943 doğumlu olan Alasya 72 yaşındaydı.Robert Koleji'den mezun olan Zeki Alasya tiyatroya Milli Türk Talebe Birliği Tiyatrosu'nda amatör olarak başladı. Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer alan Alasya 1973'te filmlerde oynamaya başladı ve Metin Akpınar ile bir ikili oluşturdular. 1998'de Devlet Sanatçısı unvanı alan Alasya, bir çok sinema filminin yanı sıra çok sayıda televizyon dizisinde de oynamıştı.

"YARIM GİTTİ"

Ölüm haberini aldıktan sonra adeta yıkılan Zeki Alasya'nın kader arkadaşı Oyuncu Metin Akpınar duygularını şu sözlerle dile getirmişti;

"Zeki benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Her ölüm erkendir, ama Zeki erken öldü. Beklemediğimiz bir hastalıkla öldü. 15 gündür çok kötü bir tablo vardı. Bugün sevdiği yemeği yapmıştım. Onu götürecektim, olmadı. 1962'de tanıştık. Ondan önce de kader bizi birleştirmişti. Babalarımız aynı yerde çalışırdı. Kader bizi birleştirdi. Annelerimizin imamları bile aynıydı. Bu yazgı bizi birleştirdi ve ölüme kadar da ayrılmadık. Ayrılık dedikoduları saçma sapan dedikodulardı. İşte şimdi ayrıldık, sevinenler kına yakabilir"

zekialasyacenaze.jpg

TÖREN DÜZENLENİYOR

Alasya, için bugün Levent Camii'nde cenaze töreni düzenliyor. Cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedilecek.

MELEK BAYKAL GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cenaze törenine katılan pek çok ünlü isimin gözyaşları içinde olduğu görüldü. Konuşmakta güçlük çeken oyuncu Melek Baykal da katıldığı bir canlı yayında gözyaşlarına boğuldu.

"O kadar zor ki Zeki için bir şeyler söylemek 2 dakikaya sığdırmak. Çok önemli insandı. Sanatçılığı bir yana, insan olarak hayatımda önder tanıdığım en iyi insanlardandı. Sadece şunu söylemek istiyorum. Zeki'cim seninle dostluk kurduğum için güzel şeyleri paylaşabildiğim için onur ve gurur duyuyorum. Senin arkandan kötü şeyler söyleyenleri ayıplıyorum, kınıyorum. O insanı tanımaları lazım. Karıncayı bile incitmeyen onur dolu bir adamdı. Sen çok özel bir adamdın Zeki, ışıklarla git nurlarla git."