Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” (MEB) bulunan parseller için açtığı üçüncü tur doğal gaz ihalesine katılan 8 şirketin en büyük ilgiyi Mısır MEB’ine komşu olan 10’uncu parsele gösterdikleri bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “10’uncu Parsel İçin 4 Başvuru” başlığıyla verdiği haberinde, üçüncü tur ihale çerçevesinde Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde yer alan 10’uncu parsele ilginin büyük olduğunu, üçüncü tura katılan sekiz şirketin de bu parsel için dilekçe verdiklerini yazdı.

Gazete, sekiz şirketin üç ortaklık ve bir tek şirket olmak üzere toplam dört dilekçeyle 10’uncu parselde hak talep ettiklerini vurgularken, söz konusu parselin Mısır’ın “Zohr” parseline komşu olmasından ötürü bu parsele dair beklentileri yüksek olduğunu öne sürdü.

Gazete, 10’uncu parselin dışında “ENI” şirketinin 8’inci ve “ENI-Total” ortaklının ise 6’ncı parsel için dilekçe verdiğini yazdı.

Doğal gaz üçüncü tur ihalesine katılan şirketlerden beşinin isimlerinin belli olduğunu, yarın yapılacak resmi açıklamada ise diğer üç şirketini adlarının da duyurulacağını hatırlatan gazete, ENI-Total şirketlerinin işbirliği yapmalarının ise herkes için sürpriz teşkil ettiğini vurguladı.