Gazete, “2014 Gitti ve Ardında Yaralar Bıraktı…” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 11 Şubat 2014 tarihinde, Kıbrıs sorununa çözüm çabalarına yeni bir ivme kazandırabilecek olan müzakerelere yönelik ortak açıklama üzerinde mutabakata vardıklarını; bunun hemen ardından Rum kesiminde ortak açıklamanın içeriğiyle ilgili farklı yorumlamalar ve sürtüşmelerin başladığını kaydetti.

26 Şubat’ta DİKO partisinin hükümetten ayrılmaya ve ana muhalefet alanına girmeye karar verdiğini ifade eden gazete, 22 Mart tarihinde ise, görevini yeni devralan Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos’un 49 yaşında aort anevrizması yırtılması sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı.

21 Mayıs’ta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs’a tarihi önem sahip bir ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden gazete, “ABD ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki güçlü stratejik ilişkinin teyit edildiğini” belirtti.

Gazete, ziyaretin Kıbrıs sorunundaki bazı olumlu gelişmeler ve özellikle de Maraş konusuyla ilişkilendirilmediğini kaydetti.

25 Mayıs’ta Avrupa seçimlerinin gerçekleştirildiğini ve Rum kesiminden altı kişinin AP milletvekili seçildiğini belirten gazete, 2014 yılı içerisinde, Aleksander Downer’in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı pozisyonundan, Kıbrıs sorununda hiçbir şey başaramadan ayrıldığını öne sürdü.

Downer’in yerine, Norveç eski dışişleri bakanı Espen Barth Eide’nin atandığını yazan gazete, Eide’nin atamasının, ileri sürülen “Türk tahrikleri” yüzünden, müzakerelerin donmasına denk geldiğini ifade etti.

1 Eylül tarihinde, başbakanlıktan Türkiye Cumhurbaşkanlığına geçiş yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın, KKTC’yi ziyaret ettiğini kaydeden gazete, Erdoğan’ın bir dizi değişiklikle, Türkiye’nin en güçlü adamı olduğunu ve hükümeti ile partiyi kontrol etmekte olduğunu savundu.

Güney Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan’ın ise ilk kez üçlü bir işbirliği anlaşmasına imza attıklarını kaydeden gazete, anlaşmanın 8 Kasım tarihinde imzalandığını hatırlattı.
 
Uluslararası maçlarda da görev yapmakta olan Rum hakem Marios Panayis’in futbolda şike iddialarıyla gündemi meşgul etmesini, 2014’ün öne çıkan olaylarına dahil eden gazete, geçtiğimiz Nisan ayında, 60 yıldan sonra ilk kez, Gazimağusa Surlariçi’ndeki “Ay.Yeorgios İkserinos” Kilisesi’nde ayin ve ayin alayı gerçekleştirildiğini anımsattı.

Gazete, uzun süren tartışmaların ardından, Kurumlar Komitesinin Rum ekonomisinin çöküşüyle ilgili raporunun Nisan ayı sonunda hazır olduğunu ve 2 Mayıs’ta yayımlandığını yazdı.

Gazete, Sayıştay olarak görev yapan Hristalla Yorgacis’in, geçtiğimiz Nisan ayında Merkez Bankası başkanlığına atandığını hatırlatırken,  birkaç ay sonra ise, çıkar çatışması yüzünden suçlu konumuna düştüğünü ekledi.