Haberi “42 Yıl Aradan Sonra Mağusa’da Theofania… Yaklaşık 1200 Kişi Kutlamalara Katıldı” başlıklarıyla aktaran Alithia gazetesi, Rumların önce Mağusa suriçindeki Ay. Georgios Kserinos Kilisesi’nde ayin yaptığını, ardından Palm Beach sahilinde denize haç atma merasimi gerçekleştirdiğini aktardı.

Habere göre sözde “Maraş Belediyesi”nin  Başkanı Aleksis Galanos yaptığı açıklamada, 42 yıl aradan sonra ilk kez Mağusa sahilinde Theofania yortusunun kutlandığını belirtti.

Kıbrıs sorununda kritik bir dönemde bulunulduğuna işaret eden Galanos, iki görüşmecinin arasındaki ilişkinin çok iyi olduğunun göründüğüne vurgu yaptı.

İhtiyatlı iyimser olmaları gerektiğini de beliren Galanos, ufukta birçok sorunun olduğunu ancak gerek Kıbrıs sorununun çözümü, gerekse “Kıbrıs sorununun çözümünün temel anahtarı” olarak nitelendiğini Maraş konusunda umut etmelerinin hakları olduğundu söyledi.

Öte yandan Fileleftheros gazetesine göre Galanos, Belediye Meclis üyeleri, personel ve eski çalışanlarının hazır bulunduğu Noel pastası kesim merasimi sırasında yaptığı konuşmada   “Herkese iyi yıllar ve en kısa sürede sevgili kentimize dönmemizi dilerim” dedi.