Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “seçimler nedeniyle müzakerelerin güya yavaşladığını söyleyenler, bunu,  hukuk ilkelerine aykırı tezlerini gizlemek için yapıyor” dedi. Rum basını Anastasiadis’in bu sözünün muhatabının, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret etti.

Fileleftheros “Başkan Anastasiadis… Tayyip Erdoğan’a Cevap-Mesaj… Tezleri Uluslararası Hukuka Aykırı Olanlar Yavaşlatıyor” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in yukarıdaki sözü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın ABD’de yaptığı “müzakerelerin yeniden başlayacağı Mayıs ayında, yılsonuna kadar kapsamlı bir çözümü gündeme getirecek hızlanmadan söz edebiliriz” açıklamasını yorumlarken söylediğini yazdı.

Habere göre bir gazetecinin, Erdoğan’ın bu sözü ile “Mayıs ayına kadar gelişme olmayacağını ve gelecek aylarda hızlanma olacağını kastettiği” gözlemini Anastasiadis’e aktarması üzerine Rum Yönetimi Başkanı, “bu bizden kaynaklanmayacak. Seçimler yüzünden güya yavaşlamadan söz edenler bunu, hukuk kurallarına ters tezlerini saklamak için yapıyorlar” dedi.

Politis Anastasiadis’in, Rum tarafındaki genel seçimler yüzünden Kıbrıs müzakerelerinde yavaşlama olduğu eleştirisi yapanlardan rahatsız göründüğünü belirttiği haberine, “Kıbrıs Türk Tarafıyla İlgili Başkanlık Eleştirileri… Seçimler Nedeniyle Müzakerelerin Yavaşladığını Kesin Dille Reddetti” başlığını attı.

Alithia “Seçimler Müzakereleri Etkilemez” başlığıyla aktardığı haberinde Erdoğan’ın ABD’de yaptığı açıklamanın satırbaşlarını okurlarına aktardı.

Simerini ise Erdoğan’ın açıklamasını geniş ölçekte aktardığı haberini “Anastasiadis Hukuk İlkelerine Ters Tezleri Gizleme Çabası Görüyor… ‘Seçimlerden Sonra Hızlanma’” başlığıyla verdi.