Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Bu ülkede Avrupa toprağından daha azı veya daha fazlası olamaz, olmamalı” dedi.

Alithia, yukarıdaki sözünü başlık yaptığı haberinde Anastasiadis’in, Çocuklara Yardım Komitesi ve Children’s Found etkinliği çerçevesinde Rum Başkanlık Sarayı’nda çocuklara verdiği yemekte yaptığı konuşmayı aktardı.

Habere göre “Arzumuz, Kıbrıs’ın AB’ne katılım sözleşmesinde de öngördüğü gibi müktesebatın Ada’nın bir kıyısından öteki kıyısına (baştan başa) uygulanmasıdır” diyen Anastasiadis “gelecek” diye nitelediği çocuklara layık bir ülke inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Anastasiadis Kıbrıs sorununa da değinirken “sizlere sağlam temelleri olan  bir vatan miras bırakmak istiyoruz” dedi ve son aylarda çözüm çabalarının yoğunlaştığını hatırlatarak “Kıbrıslı Türk liderle birlikte, sizlerin geleceğini, gelecek nesillerin geleceğini güvenceye alacak, uzlaşıldığı gibi ülkemizi üniter devletten federal devlete dönüştürecek bir çözüm arıyoruz” dedi.

Konuk çocuklara federasyonun ne anlama geldiğini izah ederken “Federasyon bütün dünyada ayrı varlıkları ve tıpkı bizim vatanımızda olduğu gibi farklı milliyet ve dinden gelen ve ortak bir geleceğe başlamak isteyen insanları yakınlaştıran bir sistemdir”  ifadesini kullandı.

Politis haberi “Kıyıdan Kıyıya Avrupa… Müktesebatın Bütün Kıbrıs’ta Uygulanmasını İstiyoruz… Anastasiadis Çocuklara Verdiği Yemekte Çözüm ve Federasyon Mesajları Verdi” başlığıyla aktardı.