Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’nin, dün akşam uzun bir telefon görüşmesi yaptığı haber verildi.

Görüşme sırasında, bölgesel gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulunulduğunu yazan Alithia gazetesi, ortak faaliyetler üstlenilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındığını ve Anastasiadis ile El-Sisi’nin, gerek ikili düzeyde, gerek de Yunanistan’la olan üçlü işbirliği çerçevesinde, yakın bir zamanda görüşme konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Görüşme sırasında, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve konu hakkında BM Güvenlik Konseyi aşamasında gerçekleştirilen çalışmaların da kapsamlı şekilde ele alındığını yazan gazete, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bu çerçevede, Mısır’ın, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyesi olarak muhafaza ettiği ilkelerden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini aktardı.

Görüşmede AB-Mısır ilişkileri konusunda Avrupa düzeyinde kısa zaman önce gerçekleştirilen görüşmelerin ele alındığını da yazan gazete, iki başkanın, enerji konusuna ağırlık vermek üzere, iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldıklarını da ekledi.