Alithia “Juncker Uygun Ortamda Müzakereleri Destekliyor” başlıklı haberinde dün sabah Anastasaidis’in Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’le bir araya gelerek Güney Kıbrıs’ın ekonomik reform programı çerçevesinde yaptıklarını anlattığını, görüşmede Güney Kıbrıs’ın aynı şekilde devam etmesi gerektiğine karar verildiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs müzakere sürecinin de ele alındığı görüşmede Anastasiadis’in son gelişmelerle ilgili bilgi verdiği Juncker’in, müzakerelere destek belirttiğini ve uygun bir ortamda yapılması gerektiği görüşünü ortaya koyduğunu yazdı.

Habere göre Brüksel’de Anastasiadis’e eşlik etmekte olan Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis ve Juncker’in, ortak görüşlerinin Kıbrıs sorununa müzakereler aracılığıyla çözüm bulunması ve ortak vizyonlarının da Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi olduğunu söyledi.

Hristodulidis Anastasiadis’in, Avrupa Halk Partisi toplantısı çerçevesinde görüştüğü devlet ve hükümet yetkililerine Kıbrıs sorunuyla ilgili “bilgi” verdiğini de kaydetti.

Simerini “Nikos Anastasiadis Dün Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkanı’yla Görüştü... Yunanistan da Gündemde” başlıklı haberinde Hristodulidis’in Anastasiadis-Juncker görüşmesiyle ilgili sözlerini aktardı.

Habere göre Anastasiadis-Juncker görüşmesinde AB zirvesinin ana konularından olan Yunanistan konusunun da ele alındığına işaret eden Hristodulidis, AB’nin bütün üye ülkelere olduğu gibi Yunanistan’a da, yalnız ekonomi konusunda değil yaşadığı diğer bütün sorunlarda destek vermesi gerektiği görüşü belirtildiğini anlattı.