Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “hüküm süren atmosfer ve yapılan çalışmayla birlikte, Kıbrıs sorununda mutlu bir sona ulaşılabileceği konusunda temkinli iyimser olduklarını” söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, bugün ara bölgede gerçekleşen liderler görüşmesinin ardından, Rum Başkanlık Konutuna dönüşünde basına açıklamalarda bulunan Anastasiadis, liderlerin, bugünkü görüşmede derin konulara girmediğini, bununla birlikte, müzakerecilerin bütün konuları kapsayan görüş birlikleri ve görüş ayrılıklarını kayda geçirerek, çok önemli bir çalışma yaptıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Anastasiadis, bu durumun, ayın 29’unda gerçekleşecek bir sonraki görüşmede, önlerinde olacak başlıklarla ilgili özlü müzakereye gerçek anlamda başlamaları için, başlıkların birbirleriyle ilişkili olarak görüşülmesi temelinde de çalışma yapılması amacıyla, liderlere, daha fazla talimat verme kolaylığı sağladığını ifade etti.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin “sürecin sonuçlanmasıyla ilgili iyimserliği” konusundaki bir soruya karşılık ise Anastasiadis, çabalarının, mümkün olan en kısa zamanda Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması olduğunu söyledi ve bunun da diyaloğun gidişatına bağlı olacağını belirtti.

Müzakerenin hangi başlıklarla başlayacağı sorusu üzerine de Anastasiadis, “bunun, liderlerin seçimiyle, birbiriyle ilişkili başlıkların müzakeresi olacağını” sözlerine ekledi.