Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Perşembe akşamı Selanik’te düzenlenen sözde “Pontus Gençliği 2’nci Dünya Konferansı”na gönderdiği mesajda, sözde “Pontus soykırımının tanınması” dileğinde bulundu. Anastasiadis’in mesajını, konferansa katılmak üzere Selanik’e giden insani konulardan sorumlu Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu okudu.

Alithia’nın, “Başkan Anastasiadis: Pontus Soykırımı Tanınsın” başlıklı haberine göre, Anastasiadis, Fotiu tarafından okunan konuşmasında, “Pontus Helenizm”inin dünyaya yayıldığını, büyük çoğunluğunun da Güney Kıbrıs’ta daimi ikamet ettiğini söyledi.

Anastasiadis, “gençleri, Pontus soykırımının tanınması yolunun açılması için içtenlikle çalışmaya çağırıyorum. Pontus mültecilerinin torun çocukları, atalarının ilke ve değerlerine bağlılık yemini ediyor. Pontus Gençliği’nin hayatta ve yaratıcı olduğunu teyit etmek için buradadırlar. NeoTürklerin onları köklerinden söktüğü olaylardan 100 yıl sonra gençlerin adalet için mücadele ettiğini görüyoruz” dedi.

Gazete, “Pontus Gençliği” isimli örgütün başkanı Alkis Anastasiadis’in de, “dünyanın her yerindeki Pontus Helenleri, Pontusluların felaketinin üzerinden tam bir asır geçmiş olmasına rağmen, adalet mücadelesine yan yana devam ediyor” ifadesini kullandı.

Gazete, Selanik’teki konferansa, aralarında Avustralya, ABD ve Kanada’nın da bulunduğu 23 ülkeden 500’den fazla gencin katıldığını ve Rum tarafından Fotiu dışında DİSİ’li Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus’un da iştirak ettiğini ekledi.