Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla bugün gerçekleştirdikleri görüşmede ekonomi ve AB konularını ele aldıklarını, görüşmenin “yaratıcı” bir görüşme olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetim Lideri Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri çerçevesinde bugün yeniden bir araya geldiler.

Rum radyosunun haberine göre, az önce biten görüşmenin ardından Rum Başkanlık Sarayı’na dönen Rum lider Anastasiadis burada yaptığı açıklamada, görüşmede ekonomi ve AB konularının ele alındığını, görüşmenin “yaratıcı” bir görüşme olduğunu söyledi.

Anastasiadis, “Tam uzlaşı sağlanması yönünde görüş birliğinin olduğunu, bu yüzden de yetkili çalışma gruplarına, elle tutulur sonuçlara ulaşılabilmesi için görüşmelere devam etmeleri talimatının verildiğini” belirtti.

“Her türlü görüş ayrılığının ortadan kalkması için çaba gösterilmesi yönünde her iki tarafın da niyetli olduğunu” söyleyen Anastasiadis, “müzakerelerde takvimlerin olmadığını, şu anda bulundukları aşamanın yoğunlaştırılmış müzakereler olduğunu” vurguladı.

Açıklamasında, BM Genel Sekreteri’nin BM Barış Gücü’ne ilişkin hazırladığı rapor taslağındaki ifadelere değinen Anastasiadis, Rum tarafının rapora ilişkin yoğun girişiminin olduğunu ve raporun nihai şekline kadar sabırlı olunması gerektiğini ifade etti.