Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türk askeri adada kaldıkça, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) birincil görevinin, vatandaşın güvenliğini ve barışı güvence altına almak olacağını söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre, RMMO Komutan Yardımcısı Korgeneral Andreas Papadopulos’un görev süresinin uzatılmasının akabinde, dün sabah Rum Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen törende konuşan Anastasiadis, RMMO’nun reorganizasyonu ve çağdaşlaşmasının tamamlandığını kaydetti.

Anastasiadis, her ne kadar Kıbrıs sorununun çözümü için diyalog içerisinde bulunsalar da, Türk askerinin tüm varlığıyla adada bulunmaya devam ettiğini ve RMMO’nun, vatandaşın güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki hidrokarbon yataklarının yarattığı perspektiften de bahseden Anastasiadis, RMMO’nun “MEB” ile ilgili tüm çıkarları güvence altına alabilecek etkin bir şekilde işlev göstermesi gerektiğini kaydetti.

Anastasiadis, mültecilere de değinerek, görevlerinin, mülteci akımını sadece Orta Doğu’ya yakın bir ülke olarak değil, AB üyesi ülke olarak da göğüslemek olduğunu söyledi.

RMMO Komutan Yardımcısı Korgeneral Papadopulos da, şu ana kadar büyük bir sorumlulukla sürdürdüğü görevini, bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğini ifade etti.