Güney Kıbrıs’taki Dayanışma Hareketi’nin, “Sofoklis’in Antigoni” oyununun, Yunanistan Ulusal Tiyatrosu, Kuzey Yunanistan Ulusal Tiyatrosu ve Rum Tiyatro Örgütü’nün işbirliğiyle, 28 Eylül’de Salamis Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek olması dolayısıyla, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a bir protesto mektubu gönderme niyetinde olduğu ifade edildi.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, dün konu hakkında açıklama yapan Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus, Yunanistan Ulusal Tiyatrosunun, Antigoni oyununu sahnelemeyi planlamasının oldukça ciddi, aynı zamanda üzücü olduğunu ifade etti.

Rum Yönetimi makamlarını, bu faaliyeti önceden bilip bilmedikleri ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi KKTC Kültür Bakanının izninin istenip istenmediği konusunda bilgi vermeye çağıran Theoharus, Yunanistan’daki bir dizi siyasi unsura daha protesto mektupları göndereceğini belirtti.

EDEK partisinin de, durumdan memnun olmadığını dile getirerek, oyunun sahnelenmesinin hemen iptal edilmesini istediğini yazan gazete, ELAM’ın da duruma tepki gösterdiğini ekledi.