Lefkoşa’nın güneyindeki Ksintus atış alanının, bu civarlarda ikamet edenlere büyük rahatsızlık verdiği bildirildi.

Bölgeyi ziyaret eden Politis gazetesi muhabirine konuşan Agia Marina Ksiliatu Muhtarı Marinos Hrisostomu, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) Ksintus atış alanında yaptığı tatbikatlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Habere göre atışların ne gibi sonuçlarının olduğunun bilinmesi için bölgede çevre araştırması yapılmasını beklediklerinden, ancak yetkililerin bu yönde herhangi bir adım atmadığından bahseden Hrisostomu, atışlar neticesinde bölgede çöplerin birikmesinin yanı sıra sık sık patlamamış mermiler bulduklarını anlattı.

Buralarda yaşayanların, solunum rahatsızlıkları, astım, kanser gibi ciddi sağlık sorunlarından yakındığını kaydeden gazete, anlatılanlara göre atışlar sırasında patlama seslerinin rahatsızlık verdiğini, bazı evlerde çatlaklar oluştuğunu yazdı.

Öte yandan RMMO adına konuşan bir yetkili, bölge sakinlerinin burada atış alanı olduğunu bilmelerine rağmen köylerini genişlettiklerini söyledi.

Atış alanının kapatılamayacağını vurgulayan yetkili, soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, atışların sayısını azaltmaya çalıştıklarından ve gerekli önlemleri aldıklarından söz etti.