Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın gündeminde Kıbrıs sorunu, ekonomi ve Güney Kıbrıs’ın bölgedeki rolünün yer aldığını yazdılar.

Habere göre Tusk, bugün sabah, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından Başkanlık binasında karşılanacak ardından ise Anastasiadis ile Tusk baş başa görüşecek; görüşmeye daha sonra heyetlerle devam edilecek.

Anastasiadis, Tusk onuruna öğlen yemeği de verecek.

Tusk bugün ayrıca Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile de bir araya gelecek.

Simerini gazetesi Tusk’ın dün akşam Larnaka Havalimanı’nda Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından karşılandığını yazdı.

İSRAİL VE FİLİSTİN ANASTASİADİS’İN İNİSİYATİFİNDEN MEMNUN

Simerini gazetesi Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın, İsrail ve Filistin ziyaretlerinin ardından Ada’yı ziyaret etmekte olduğuna  dikkati çekti.

Gazete aynı haberi içerisinde İsrail ve Filistin’in Güney Kıbrıs büyükelçilerinin, Rum Haber Ajansı’na(KİPE), Anastasiadis’in, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ayrı ayrı Avrupa Konseyi’na çağrılması inisiyatifi konusunda, yapmış oldukları açıklamalara da yer verdi.

Habere göre Filistin’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Walid Hasan açıklamasında, Anastasiadis’in inisiyatifine ilişkin görüşmenin New York’taki BM Genel Kurulu’nda da devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

İsrail’in yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Yael Ravia-Zadok ise İsrail Başbakanı Benjamin Netanhayu’nun, Güney Kıbrıs’ı ziyareti sırasında dile getirdiği gibi İsrail’in AB önünde görüşlerini ortaya koymayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Filistin Büyükelçisi Hasan ayrıca, Filistin siyasi liderliğinin, barış sürecinin canlanmasına yönelik herhangi bir inisiyatifi her zaman için memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Tusk’ın Filistin ve İsrail’e gerçekleştirdiği ziyarete de değinen Hasan, Anastasiadis’in inisiyatifinin, Tusk’ın Güney Kıbrıs ziyareti gündeminde yer alacağını söyledi.